Det gamla och nya /Hesekiel.Synd.Bli rena. Liknelse

 

Gud vill att vi ska renas, att vi ska bli fria från synd. Det kan gå till på olika vis och inte alltid förstår vi varför vi får gå igenom vissa saker. Läs om Jerusalem och synd i Hes 24:6-13

Jerusalem liknas vid en gryta som blivit så rostig och smutsig att den inte ens kunde renas i eld. Gud ville rena de människor som bodde i Jerusalem vid denna tid på samma sätt som han vill befria människor idag från deras synd.

Ibland gör han det genom att sända problem i vår väg. Under svåra omständigheter kommer vi oftare närmare Gud, och då är det ett utmärkt tillfälle att bekänna sin synd och låta honom rena oss med sin eld.

Se svårigheten som en möjlighet till tillväxt och mognad. Se framförallt till att synden aldrig får dominera ditt liv så att Gud måste verkställa sin dom (se 1 Kor 11:29-30) Det bibelstället är mycket intressant om man tänker på hur man på olika ställen tar nattvarden idag, det sker   minsann inte så vördsamt som Herren vill/ville, /har bestämt.

Du kan läsa vidare i 1 Kor 12 kapitlet om andliga gåvor, det är väl så idag mer än någonsin att den som har fått andliga gåvor använder dem i en slags makt över andra människor. Ja det pågår verkligen många otrevliga och felaktiga handlingar! som dessutom knäcker många människor, fast det skulle varit till uppbyggnad. Så hemskt fel det kan bli när man inte lyder!

            /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.