Det Gamla och Nya förbundet

 

 

 Det nya förbundet.

*I Jeremia kan vi läsa om det nya förbundet som Gud skulle skriva i människors hjärtan genom Jesus Kristus. Gud skulle skriva sin lag i deras hjärtan istället för på stentavlor, som han hade gjort med de tio buden. Synden hade varit så befäst i deras inre att de inte förmådde vara annat än olydiga. (Jer 17:1). Denna erfarenhet liknar i hög grad den nya födelsen i Kristus, där Gud också tar initiativet.Om vi överlåter oss till Gud lägger han genom den helige Ande en längtan i vårt inre att lyda honom. I Jeremia 31:27 kan du läsa: “Den dag ska komma, när jag ska öka befolkningen och fördubbla boskapen i Israel. I det förgångna har jag grundligt förstört landet, men nu ska jag med omsorg bygga upp det igen. Man ska inte längre citera talesättet att “Barnen får betala för sina förfäders synder”. Var och en ska nämligen dö för sina egna synder.”

Och i Jeremia 31:31 kan du läsa: * Den dag ska komma när jag ska ingå ett nytt förbund med Israels folk och med Juda, säger Herren. Det kommer att bli som det jag ingick med deras förfäder, när jag tog dem vid handen för att leda dem ut ur Egypten, ett förbund som de bröt, trots att jag var deras rätte Herre, säger Herren. Detta är det nya förbund som jag ska ingå med dem: Jag ska skriva min lag i deras hjärtan, så att de längtar efter att ära mig. Då kommer de verkligen att vara mitt folk, och jag ska vara deras Gud.*

Och i Jeremia kapitel 31: 38,39 kan du läsa om hur Herren skulle bygga upp Jerusalem. Du kan också läsa i Hebreerbrevet 10:16-17 följande:

” Detta är det nya förbundet som jag ska ingå med Israels folk: Mina lagar ska råda över deras tankar och deras handlande, och de ska alltid veta min vilja och alltid vilja lyda den.”

Ja här har du fått läsa lite om det nya förbundet, det finns så många ställen i bibeln som handlar om detta, läs hänvisningarna.

Gud välsigne dig.anihearts11.gif

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.