Det Gamla och Nya förbundet

witns013.gif 

Det gamla och det nya förbundet, hur är tillämpningen på detta nya?

*Jesus dog för DIG, och Gud är indirekt inblandad i ditt liv, och här är det nya förbundet inte begränsat utan evigt. Vi kan lita på Guds alla löften, och de gäller oss alla. Jesus Kristus har gjort det som inte människan klarar av. Gud ser både vår handling och det bakomliggande motivet. Vi är ansvariga inför Gud, inte inför Lagar och Regler. Gud själv är tillgänglig för oss. Förlåtelsen hindrar att förbundet bryts på grund av våra misstag.

Gud renar oss fullständigt. Jesu offer var fullkomligt och slutgiltigt. Vårt liv är följden av ett förhållande till Gud och styrs inte av regler. Det finns en fullständig förlåtelse. Jesu död kan sona min synd. Guds kärlek är grunden, och allt detta är tillgängligt för mig. Här har du fått uppräknat allt vad det nya förbundet ger.

Det nya förbundet är Jesu död och hans upståndelse.

Guds lag står numera skriven i oss. Den helige Ande påminner oss om Jesu ord, håller vårt samvete vaket, påverkar våra motiv och önskningar och får oss att VILJA lyda. I Hebreerbrevet 8:7-12 Kan du läsa om ett citat från Jeremia 31:31-34 (Återkommer till det i nästa inlägg) som jämför förbunden.

Det gamla är lagens förbund som reglerade förhållandet mellan Gud och folket. Det Nya är NÅDENS förbund. Jesu erbjudande att förlåta vår synd och föra oss till Gud genom sin offerdöd, något helt nytt som når förbi Juda och Israel och ut till hela världen och med en ny tillämpning eftersom det skrivs i våra HJÄRTAN och SINNEN. Det erbjuder en helt ny väg tilll frälsning: TRO istället för DJUROFFER.

Har DU tagit emot detta NYA erbjudande och börjat vandra på den rätta vägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.