Det finns bara en Gud /- han har omsorg om mig Ps 119

 

Herrens ord står fast, det ändras aldrig och Gud är så trofast som du kan se i verserna nedan. Jag tog med en del verser här för att visa dig att bibeln är den källa av levande vatten som man upplever då man tror på Guds ord.
Allting ska tjäna dig, så står det i vers 91- men hur många vill tjäna Gud idag? Det är ju just upproret mot Gud som gör att människor faller och blir vilsna i livet- det är deras uppror och själviskhet som gör att de inte hittar den väg som Gud utstakat.

*
Jag hade personligen förgåtts i ond död om inte jag hade fått upp mina ögon för Guds ord och hjälp. Inte hade jag kunnat skriva till dig då, jag visste ju inget om tro- då.
Ja jag är hans-  hans barn- och så glad för det. Tänk, han frälste mig, Jesus har sedan dess varit min klippa, min grund.

Många har prövningarna varit men tack vare Gud har jag klarat av dem. Guds ord är verkligen min lykta, ett ljus på min stig. Att följa hans bud är min stora glädje och det står om det i verserna nedan.
Mitt hjärta var ganska så stenhårt förut men min Fader i himlen har gjort det så mycket mjukare och det blöder för de ofrälsta- för dem som inget vet om Jesus, han som är Frälsaren och Mästaren. Läs verserna även om du inte förstår dem, och tänk på att människor idag- liksom då- vill leva efter vad Gud säger i sitt ord. Jag älskar hans namn och jag älskar Jesus- han är kärleken.

Ja jag vill leva efter hans bud- till evig tid. /Maria

*

89 För evigt, HERRE, står ditt ord fast i himlen.
90 Från släkte till släkte varar din trofasthet,
du har grundat jorden och den består.
91 Enligt dina domslut består den än i dag,
ty allting måste tjäna dig.
92 Om inte din undervisning varit min glädje,
hade jag förgåtts i mitt elände.
93 Jag skall aldrig glömma dina befallningar,
ty genom dem håller du mig vid liv.
94 Jag är din, fräls mig, ty jag begrundar dina befallningar.
95 De ogudaktiga vaktar på mig för att förgöra mig,
men jag aktar på dina vittnesbörd.
96 På all fullkomlighet har jag sett en gräns,
men ditt bud är omätligt i vidd.

105 Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.
106 Jag har svurit och hållit min ed: Att följa dina rättfärdiga domslut.
107 Jag plågas svårt, HERRE, håll mig vid liv enligt ditt ord!
108 Låt min muns frivilliga offer glädja dig, HERRE,
lär mig dina domslut.
109 Mitt liv är ständigt i min hand, men jag glömmer ej din undervisning.
110 De ogudaktiga lägger ut snaror för mig,
men jag far ej vilse från dina befallningar.
111 Jag har dina vittnesbörd till min eviga arvedel,
de är mitt hjärtas fröjd.
112 Jag har vänt mitt hjärta till att göra efter dina stadgar,
alltid, ända till slutet.

129 Underbara är dina vittnesbörd, därför tar min själ dem i akt.
130 När dina ord öppnas, ger de ljus och skänker förstånd åt enkla människor.
131 Jag spärrar upp min mun och flämtar,
ty jag längtar ivrigt efter dina bud.
132 Vänd dig till mig och var mig nådig,
så som du gör med dem som älskar ditt namn.
133 Gör mina steg fasta genom ditt tal,
låt ingen synd bli mig övermäktig.
134 befria mig från människors förtryck,
jag vill hålla fast vid dina befallningar.
135 Låt ditt ansikte lysa över din tjänare
och lär mig dina stadgar.
136 Strömmar av tårar rinner från mina ögon,
därför att man inte tar vara på din undervisning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.