Det finns bara en Gud

dsc00152.jpg

Jesaja 45:22

*Låt hela världen söka mig till frälsning! För jag är Gud, och det finns ingen annan. Jag har gett löften, och jag kommer aldrig att ta tillbaka mina ord. Alla knän i hela världen ska böja sig för mig, och alla tungor ska svära trohet mot mitt namn.*

Här deklarerar Gud mycket tydligt om vem han är. Han är en evig Gud, han har skapat jorden och människorna. Vi människor borde verkligen besinna oss, och tänka till ordentligt om vem HAN är.

Guds frälsning gäller alla nationer, inte bara Israel. Guds folk består av alla som vill följa honom.

Vill DU följa en stor Gud?

2 thoughts on “Det finns bara en Gud

  1. Hej… Gud är Gud. Abrahams Gud är den evige Guden El Shaddai. Jag kan inte förklara på ngt annat sätt än detta för dig. Läs bibeln….Hälsn Maria

  2. Hej, så vem är då Abrahams gud El Shaddai? Är denne gud identisk med den som Moses möter, JHVH? Källskrifterna verkar skilja sig en del från varandra; Jahvisten, Elohisten, Deuteronomium och Prästskriften talas det ju om. Hebréerna vandrade ju omkring en del och befann sig i Egypten flera hundra år innan de trängde in i kananéerna land, kan det förklara de olika betraktelserna av hebréernas gudsuppfattning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.