Den sovande…/Här och nu

 

Här och nu

“Jag är Herren, ingen annan finns. Jag ger ljus och skapar mörker. Jag bringar lycka och skapar ofärd. Jag, Herren, gör allt detta. Jes 45:6-7 (dessa ord direkt ur bibeln.)

Gud härskar över både ljus och mörker och bestämmer över framgång och motgång. Vi möter både goda och dåliga tider under livet, något som är nödvändigt för att vi ska växa och mogna i andligt avseende. Tacka Gud när det går dig väl och använd framgången för hans rike. Tappa inte modet när allt inte går som du önskar. Be istället Gud att visa dig vad du kan lära dig av motgången, så att du kan tjäna honom ännu bättre.

Detta är ord som inte alla förstår, jag förstod inte heller detta förut. Men jag fick chansen till ett annat tänkande, och ljuset gick upp för mig att det var bättre att vara väckt än att gå omkring sovande.

Därför ger jag varje dag mitt liv till Gud och låter honom leda mig i allt, och då vet jag; det blir bra.

“Jesus för världen givit sitt liv, Öppnade ögon, Herre, mig giv. Mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör och för mig. /Lina Sandell-Berg

3 thoughts on “Den sovande…/Här och nu

  1. Tack för ditt mail. Jag har besvarat det och jag ska läsa vidare på din fina hemsida. Säkert är det så att jag missuppfattat och associerat i en felaktig bana utifrån dina få ord ovan
    Vänligen
    Susanne

  2. Ok, jag har inte läst mycket på din blog, faktiskt bara det lilla stycke ovan.
    Men i min mening är det framgångsteologi du beskriver. har du tänkt på det och vad det innebär?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.