Den helige Ande/….och Kristi sinnelag Fil 2:5, 1 Kor…

 

*

…förstå vad Gud säger

Med mänsklig ansträngning kan ingen förstå Gud (Rom 11:34), men den helige Ande kan till och med avslöja hans tankar för oss. Troende människor har insikt i en del av Guds planer, tankar och handlingar. Genom den helige Ande kan vi förstå vad Gud tänker, samtala med honom och förvänta oss bönesvar.

Rom 11:33  O, vilket djup av rikedom och vishet och kunskap hos Gud! Huru outgrundliga äro icke hans domar, och huru outrannsakliga hans vägar!
Rom 11:34  Ty “vem har lärt känna Herrens sinne, eller vem har varit hans rådgivare?

Man kan tillbringa så mycket tid med Jesus så att man präglas av hans sätt att tänka. Tillbringar du mycket tid med Jesus så förstår du vad jag menar här, och den som läser och inte känner Jesus, undrar säkert vad det är jag menar, men texten här borde kunna förklara.

En nära relation till Jesus kan bara uppstå ur regelbunden närhet till honom och hans ord. Läs Fil 2:5 ang Kristi sinnelag.

*
Icketroende:

1Co 2:14  Men en “själisk” människa tager icke emot vad som hör Guds Ande till. Det är henne en dårskap, och hon kan icke förstå det, ty det måste utgrundas på ett andligt sätt.

Troende:

1Co 2:15  Den andliga människan åter kan utgrunda allt, men själv kan hon icke utgrundas av någon.
1Co 2:16  Ty “vem har lärt känna Herrens sinne, så att han skulle kunna undervisa honom?” Men vi hava Kristi sinne.

*

1 vers ur sång *Klädd i Guds frälsning jag står, Domen ej mera mig når, Rening jag har i hans sår, Allt i min Gud jag förmår.* Norsk ff

/Maria

                             http://www.youtube.com/watch?v=gPV5yTnt3Mo&feature=related 

My Savior’s Love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.