Den helige Ande / Grunden för ett kristet liv

 

*Jesus avlades, kom till, genom den helige Ande (Matt 1:20) blev döpt i den helige Ande (Matt 3:16) smord av den helige Ande (Luk 4:18), ledd av den helige Ande (Matt 4:1; Luk 4:1) och utrustad av den helige Ande (Luk 4:14). Han levde i gemenskap med den helige Ande och var helt beroende av honom. Här ser vi Jesus fylld av den helige Andes glädje. Det förhållande som Jesus har till den helige Ande är grunden för ett kristet liv. Vi behöver bli fyllda av den helige Ande så att vi kan leva i hans kraft och glädje.*Jesus tackar Gud för att den andliga sanningen gäller alla och inte bara en utvald elit! Vi kommer till Jesus utav barnslig tillit. Vi har alla samma förutsättningar.

Lärjungarna hade en otrolig förmån: De var ögonvittnen. De såg själva Jesus agera. Och, eftersom vi har förmånen att veta så mycket om Kristus, har vi ansvaret att tillämpa den kunskapen  vi fått, i våra egna liv.

Luk 10:21  I samma stund uppfylldes han av fröjd genom den helige Ande och sade: “Jag prisar dig, Fader, du himmelens och jordens Herre, för att du väl har dolt detta för de visa och kloka, men uppenbarat det för de enfaldiga. Ja, Fader; så har ju varit ditt behag.

Luk 10:22  Allt har av min Fader blivit för trott åt mig. Och ingen känner vem Sonen är utom Fadern, ej heller vem Fadern är, utom Sonen och den för vilken Sonen vill göra honom känd.”

Luk 10:23  Sedan vände han sig till lärjungarna, när han var allena med dem och sade: “Saliga äro de ögon som se det I sen.

Luk 10:24  Ty jag säger eder: Många profeter och konungar ville se det som I sen men fingo dock icke se det, och höra det som I hören, men fingo dock icke höra det.”

/Maria

2 thoughts on “Den helige Ande / Grunden för ett kristet liv

  1. Hej Carina! VAD skulle vi ta oss till utan den helige Ande…. Vi får vara så tacksamma och följsamma som det bara går att vara! Kram till dig! Blessings.

  2. Jag är så glad att vi har fått hjälparen!
    Och tänk att ha fått vandra med honom då!
    Allt gott till dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.