Den helige Ande /Bli Fri

 dove2.jpg

Människor känner begär och har olika begär i sina liv. Även den kristne lider av olika fel som den går och bär på. Men man kan bli fri. Gud kan och vill befria oss från det som inte skall vara i våra liv. 

*Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. (Mik 7:19)  Det är inte du, utan Gud, som skall utplåna och besegra alla dina synder, genom den helige Andes verk i dig.

Vi lever i det Nya Förbundet, Blodsförbundet (Jesus dog på korset för oss alla), och under det nya förbundet är kampen inte vår egen, utan ett verk av den helige Ande. Jesus har investerat all sin makt och styrka i den helige Ande för att kunna vinna denna kamp. Därför manar Paulus oss: …men om ni med ande dödar kroppens gärningar skall ni leva (Rom 8:13).

Den helige Ande är den stora gåvan i det nya förbundet. Han sändes för att göra det i oss som vi själva inte har möjlighet eller styrka att göra. Trots allt var det han som drog var och en av oss till Kristus. Och nu har han getts all makt och auktoritet att omintetgöra syndens makt i våra liv. Därför måste vi ha Guds Ande boende i oss. Om inte, säger Skriften, tilhör vi inte Kristus. Den helige Ande gör ingenting isolerat från korset och Kristi nåd.

Gud ber oss att lyda:

 “Jag skall ge dem förmågan att lära känna mig och förstå at jag är Herren. De skall vara mitt folk och jag ska vara deras Gud, när de återvänder till mig av hela sitt hjärta. (Jer 24:7)  och:  

 “Jag skall ge er ett nytt hjärta och fylla er med en ny ande. Jag skall ta bort stenhjärtat ur kroppen på er och ge er ett hjärta av kött.” (Hes 36:26).   Gud instiftade inte detta förbund  med oss enbart för att ge oss ett nytt hjärta, utan också för att inrista sin lag i våra hjärtan. Men det är den helige Ande som åstadkommer detta verk i oss. Han undervisar oss om vem Fadern är och om hans vägar. I den processen förvandlar han oss till Kristi avbild.  /DW- Nya förbundets insikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.