Den helige Ande/ Berättelse/Bibelställen

Vi har fått den helige Ande för att han skall hjälpa oss i livet, han hjälper oss med information som vi behöver, med uppbyggelse till vår inre människa, ja han hjälper oss i allt, precis som Jesus sade till lärjungarna. Jag har personligen alltid litat på att detta är sant och därför vill jag berätta en episod (en av många) där jag fick ett tilltal som verkligen var sant, det var en upplysning.

Jag fick höra följande:  “Du kommer att få ett dödsbud.”  Detta var ju klara besked och naturligtvis undrade jag direkt: Vem kan detta gälla? Åh, vad hemskt, /och: Då får den gå hem till sin Far. 

Detta var för cirka 5 veckor sedan som jag hörde detta och jag undrade varje dag vad svaret skulle bli, vem kunde detta gälla.  Svaret kom:

I förra veckan pratade jag med en vän, en kvinna från “nätet”, och vi upptäckte att vi hade gemensamma bekanta. Denna kvinna säger att en viss L hade dött. Oj! Där var det! SÅ var det, denne gemensamme vännen hade en vän som dött vid den tidpunkten som jag hade hört från den helige Ande. Men jag fick veta det först för en vecka sedan….

Denne person var genomfrälst och en underbar människa och jag blev natruligtvis ledsen över det, men glad att denne personen nu kommit till ro.  Så därför vill jag säga er att man skall umgås med Jesus, och med den helige Ande, verkligen söka att ha kontakt/gemenskap varje stund. Det är oerhört viktigt för den andliga tillväxten. Jag kommer att berätta om fler sådana saker, så välkommen tillbaka att läsa här.

*

Nu vill jag nämna några saker om just att umgås med Jesus:
Ser du till att du har stunder som du tillbringar ensam med Jesus? De är ju livsviktiga: de stunderna där vi är i samtal och bön. Då behövs ingen psykiatriker som vill vända ut och in på dig. Då du tillbringar stunderna med Jesus kanske du inte vet att mirakel sker, men det gör det. Kanske man är i tårar, i bön, eller man har en glädjestund, då han ler för att han är så glad att du väljer honom i stället för något annat eller någon annan.

I mitt hem läser vi dagligen bibeln tillsammans eller var för sig. Vi ber tillsammans och kan gråta tillsammans med Jesus. Vi har lärt oss oerhört mycket i de stunderna, och vi fortsätter så. Jesus är ju det perfekta exemplet på vad ensamhet i bön åstadkommer eller han är exempel på att vara ensam med Fadern i bön. Med att ha stunder i bön stärker vi oss själv för kommande eller pågående prövningar. Därför: MISSA INTE stunderna tillsammans med Jesus, de är de viktigaste du har. 

Du växer andligen då du får vara i ro tillsammans med Frälsaren.  “”Sedan gick han upp på ett berg för att be.” /Matt 14:23-24;  *Joh 17 (Jesus ber ensam…)

Vill du läsa mer om den helige Ande ? Här kommer bibelställena  I Jesu liv och undervisning: Matt 1:18, 20;  Matt 3:11, 16;  Matt 4:1;  Matt 12:18, 28, 31, 32;   Markus 1:8;  Luk 1:35;  Luk 4:14, 18;  Luk 10:21;   Joh 1:33;  Joh 3:5,  6,  8,  34;   Joh  14:17, 26;  Joh 15:26; Joh 16:13;  Joh 20:22;  Apg  1:2, 5,  8,

Den helige Ande i den första församlingen:   Apg 2:1-4,  17,  18,  33,   38;  Apg 5:3,  9,  32;   Apg 8:15-19,  29,   39;  Apg 9:17, 31;   Apg  10:19,  38,  44-47;   Apg 11:12,  15-17,  24,   28;  Apg 13:2,  4,  9,  52;  Apg 19:1-7.

Den helige Ande i  Paulus brev:    Rom 8;  1 Kor 12:1-13;  Gal 5  

“En liten stund med Jesus, Och hjärtats oro flyr, Och blicken vändes åter Från jordens små bestyr Till livets verkligheter, De ting, som ej förgås, När himlarna och jorden Av sin förvandling nås.*  /L Sandell
/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.