Den helige Ande/En gång för alla/Sann glädje

 

Andedop

“Ty i en och samma Ande äro vi alla döpta till att utgöra en och samma kropp.” Den kristna församlingen kunde inte framställas under en skönare och mäktigare bild än Kristi kropp. Genom ett dop i samme Ande är vi så förenade med varandra i Kristus som lemmarna i kroppen.

Före pingsten sade Jesus:”och se, jag vill sända till eder, vad min Far har utlovat!” Uppfyllelsen i löftet kom i pingsten, då alla lärjungarna blev döpta i helig Ande och uppfyllda med helig Ande.

När kärlekens Ande, Guds mäktige Ande, får komma till tals med oss, då går domen över det ogudaktiga och ofullkomliga i våra liv.

Vi svetsas samman kring det som är Kristi intressen, och Anden verkar genom oss. Både enheten och kraften är där.(Jag menar inte dagens falska ekumenik, utan äktheten som Jesus talar om)

En parallell mellan försoningen och pingsten: En gång för alla bar Jesus våra synder och förlossade oss från syndens skuld och dom. En gång för alla blev också Anden utgjuten över den kristna församlingen, och i honom är alla de på Jesus sant troende döpta till att utgöra en kropp.

Strider har funnits och finns om just detta med enhet. Är den kristna församlingen idag i enhet? Nej, inte alltid och överallt. Tyvärr går egna intressen ofta före Guds, och orsakar splittring i församlingen/ar. Varför händer sådant? (Nu 2012 vet jag mer…säkert du också)

För att inte Anden fått föda dem på nytt och föra dem till ett nytt liv i Gud. Sann radikal omvändelse behövs alltså för att förstå detta att vi skall stå enade för Kristus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.