Bibelord /Att följa Jesus

 

Mark 8:34

“Om ni vill bli mina efterföljare och gå i mina spår” sa han till dem, “så kan ni inte längre tänka på er själva, utan var och en av er måste vara villig och ta sitt kors på sig.”

Jesus använde bilden av att bära ett kors för att visa på den fullständiga underkastelse som krävs för att följa honom.

Han är inte emot njutning. Han säger inte heller att vi ska söka onödigt lidande. Han talar om den hjältemodiga kamp som fordras för att följa honom steg för steg. Vi måste göra hans vilja även när det är svårt och framtiden ser mörk och dyster ut.

Att följa Jesus är en glädje, och den som inte känner honom kan inte förstå vad han har att ge. Därför att man älskar honom av hela sitt hjärta och den helige Ande har visat vilken väg som är den rätta så är det enkelt och roligt och fantastiskt underbart att få vara den som följer och tror, och vet att det är rätt. När man får ett nytt liv som hela tiden andas Jesu kärlek kan ingenting bli för svårt eller jobbigt. Bara glädje. Livet själv andas, frodas och strålar. Hur många går omkring med en sång av kärlek i sitt hjärta varje dag? Hur många går omkring med ett leende och tänker: Tack Jesus. Jag litar fullständigt på att Jesus är mer än nog för mig, och sörjer för att jag får det jag behöver och att jag får så att jag kan ge andra.

Det kallar jag kärlek./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.