Den globala byn/även kallad världen/ Till den ofrälste

 

*

-tankar till den ofrälste..

Världen, som den är, är det en människa ser och lever i. Och människan säger: Världens goaste mat, världens finaste plagg, världens häftigaste upplevelse, världens snyggaste kille, världens finaste….världens gulligaste…..ja det finns mycket i världen– och jag tycker inte om världen.

Lennart Jareteg på sidan Bibelfokus sade: Med fötterna på jorden och huvudet i himmelen…ja ungefär så lever man som frälst.

Världen- ja det är nåt man lever i och begagnar sig av men man är en gäst och främling för vårt rätta hem  är ju i himmelen. Hos Gud.

-När vi är frälsta lyder vi Gud
-När vi är frälsta fortsätter vi inte vår omoral eller tjuveri
-När vi är frälsta fortsätter vi inte att leva  “som alla andra” med alla världens frestelser och lockelser
-När vi är frälsta vill vi inte ha ett ben i Babylon eller Sodom och Gomorra och ett ben hos Jesus

Nej, man förändras och hittar andra värden fast man lever i världen. Ja sådana värden som BESTÅR, även om inte denna världen gillar det vi gör eller tror…OCH vi skaffar oss skatter i himmelen.
VAD säger Jesus att han kommer ifrån och vart han skall och vad säger han om denna världen och världsordningen? Se enstaka bibelord:

*1Co 7:31  och de som bruka denna världen såsom gjorde de icke något bruk av den. Ty den nuvarande världsordningen går mot sitt slut; –

*Joh 8:23  Men han svarade dem: “I ären härnedifrån, jag är ovanifrån; I ären av denna världen, jag är icke av denna världen.*  -(Jesus kom alltså från himmelen  ner till världen och levde sitt 33-åriga liv här innan han korsfästes och dog, men uppstod och steg upp till himmelen igen.
OCH han lever  nu i himmelen och skall en gång komma tillbaka för att döma världen).

*2Co 5:17  Alltså, om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. Det gamla är förgånget; se, något nytt har kommit!*

*Joh 18:36  Jesus svarade: “Mitt rike är icke av denna världen. Om mitt rike vore av denna världen, så hade väl mina tjänare kämpat för att jag icke skulle bliva överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike icke av denna världen.”

*Mat 6:19  Samlen eder icke skatter på jorden, där mott och mal förstöra, och där tjuvar bryta sig in och stjäla,Mat 6:20  utan samlen eder skatter i himmelen, där mott och mal icke förstöra, och där inga tjuvar bryta sig in och stjäla.*

*Joh 9:5  Så länge jag är i världen, är jag världens ljus.*  /Ja Jesus är världens ljus- han vill att världen och världens människor skall ta emot honom och få ett nytt liv./

 /Maria

Varje dag är frälsningens dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.