Den globala byn/ Bilderberg— Mot global diktatur

 

Vem håller i rodret på världens väg mot global diktatur?

http://mansklighet.se/2012/07/27/vem-haller-i-rodret-pa-varldens-vag-mot-global-diktatur/

27.7.2012

Tankesmedjan Mänsklighet har under flera år granskat den ökända Bilderberg-gruppen, som är den europeiska grenen av Trialaterala Kommissionen, som nu är så starka att de i princip stiftar USA:s lagar. Vi betraktar Bilderberggruppen och dess syster-organisationer som det största hotet mot demokratin i världen.

I dessa organisationer möts de internationella bankerna, de stora kapitalägarna, de som äger allt, men som vill ha mer pengar och makt. De äger också makten att styra politiken med ekonomiska styrmedel. Våra politiker världen över är bara deras lydiga lakejer.

Dessa organisationer har myntat begreppet och policyn det eviga krigets doktrin, vilket tar sig uttryck i krigen mot Libyen, Syrien – och det planerade kriget mot Iran. Dessa krig är inte folkuppror – som mainstreammedia vill göra gällande i sin okritiska krigspropaganda – utan det är krig som startats genom dessa organisationers legosoldater, som gör gällande att de skulle vara ”rebeller”. Mainstreammedias okritiska förmedling av de stora nyhetsbyråernas krigspropaganda och blatanta lögner är ett demokratiskt problem.
Tankesmedjan Mänsklighet publicerar nedan en artikel, som söker svara på frågan ”Vem håller i rodret?”, vem är det egentligen som har makten på världens väg mot en global dikatatur och en global elektronisk polisstat.

*
Vem håller i rodret?
Tankesmedjan the Project for the New American Century bildades tillsammans med American Enterprise Institute, Hudsoninstitutet och andra som förenat Reaganadministrationens ambitioner med den nuvarande Bushadministrationen. En av grundarna till tankesmedjan är Richard Perle, en av Bush ”tänkare”

Några av de övriga är Dick Cheney vicepresident, Donald Rumsfeld krigsminister, Paul Wolfowitz vice krigsminister, I. Lewis Libby Cheneys stabschef, William J Bennet Reagans undervisningsminister och Zalmay Khalizad före detta ambassadör i Afghanistan numera i Irak. Dessa förespråkare för den amerikanska terrorismen och det eviga globala kriget har nu alla höga poster inom Bushadministrationen.

Richard Perle intervjuades av John Pilger under Reagan eran när Perle var rådgivare åt presidenten. Pilger avfärdade honom då som galen. Han ångrar det idag. Ett av Perles uttalanden var ”Om vi bara delger världen vår vision och omfattar den helt och fullt och inte försöker förpacka den med skicklig diplomati, utan helt enkelt bedriver ett totalt krig…kommer våra barn att sjunga storslagna sånger om oss i framtiden.”

Ett år före attacken mot WTC skrev Libby och Wolfowitz ihop en plädering för kraftigt ökade försvarsutgifter som skulle möjliggöra för USA att utnyttja de teknologiska framstegen till sin militära fördel. Utvecklingen åt det hållet
gick på tok för långsamt ansåg författarna, men den skulle kunna påskyndas omUSA drabbades av ”någon katastrofal och katalyserande händelse” såsom ett nytt Pearl Habor.

Med kuslig exakthet styrs den amerikanska politiken efter skriften The Project for the New American Century. ( PNAC ) Bland annat har Cheney och hans team fått till stånd tillverkningen av ett minikärnvapen som ska sättas in mot tredje världen. Kravet på ett sådant vapenframfördes redan 1993.

USA behövde ett Pearl Harbor.
Det fick man, planenligt. Men man behöver också hjälp av lämpliga terrordåd så att politiken tar den riktning som behövs för att man ska nå slutmålet, den totala ekonomiska och militära makten. Den militäre analytikern William Arkin berättar i Los Angeles Times om en hemlig arme, uppsatt av Donald Rumsfeld ( P2OG Proactive Pre-emptive Operations Groups).

Denna grupp ska vara samordnare för CIA med hemliga militära operationer, informationskrig och avledande manövrar. Enligt ett hemligt dokument utarbetat för Rumsfelds räkning ska gruppen provocera fram terroristattacker, som sedan kräver motangrepp av USA mot länder som hyser terrorister.

Stanna upp ett tag här och tänk till. Varför har terrordåden i världen ökat efter Bush tagande av presidentposten i Vita huset?

Israel har en liknande agenda som PNAC. A New Strategy for Securing the Realm är titeln på ett dokument från 1996. Det är ett dokument inför Benjamin Netanyahus tillträde som premiärminister.

Författarna förordar brott mot den pågående fredsprocessen. Det har vi sett otaliga bevis på sedan Netanyahos tillträde. Israels regering ska arbeta för fred genom styrka och ta sig rätten till preventiva angrepp. Framförallt gäller för Israel att pressa tillbaka Syrien och Iran.

Enligt källa Cossudovsky samarbetar den Israeliska regeringen idag med Turkiet och Jordanien. I så fall skulle Iran och Syrien bli inringat av fientliga makter.

För att kunna gå till attack mot Iran krävdes att Saddam Hussein förlorade makten.
Så har nu skett. Det krävdes också att få kontroll över Libanon, så har skett.
Att Israels och USA:s utrikespolitik drivs gemensamt är inte underligt. Flera av författarna till the New Strategy for Securing the Realm( NSSR ) tillhör idag den krets av rådgivare som har inflytande över USA:s politik. En av dem är Douglas Feith, tredjeman i försvarsdepartementet, David Wurmser högt uppsatt i utrikesdepartementet och här har vi Richard Perle igen som nu leder Pentagons Defense Policy Board.

Det är dessa neokonservativa gangster som hissat piratflaggan på skutan USRAEL  (USA, Israel ) Med list intog man skeppet och hissade dödskalleflaggan.
Många av västvärldens regeringar har valt att vara släpbåtar till detta dödens skepp, bland annat vår svenska regering. Villigt eller genom hot, jag vet inte vilket, deltar man i lögnen, kriget mot terrorismen. Vår statsminister G. Persson talar om att mänskliga rättigheter måste beaktas i den kampen. Tortyr , kemiska bomber, fosforbomber, kärnvapen räknas tydligen in i de mänskliga rättigheterna
numera.

Källor:
Mikael Chossudovsky, ekonomiprofessor Ottowa
John Pilge,r journalist
Mikael Nyberg, Ordfront
Jeffery Steinberg, Ny Solidaritet
Mikael Böök Ny Tid ( efter Griffins böcker The New Pearl Habor bl.a)
_______________

Mycket intressant artikel, säger jag…vad säger du? Vi är på väg mot andra tider, svåra tider, men reagerar man?/du? Global diktatur låter ju inte bra, men man pratar ju inte om sådana saker……………………/Maria

4 thoughts on “Den globala byn/ Bilderberg— Mot global diktatur

 1. Hej Janne Det finns många många fula fiskar därute och det finns uppgifter och upplysning att få- mnen det händer ju så långt borta så det gäller ju inte Sverige- lilleputtlandet.
  Nog får de folk till sina arméer alltid, och de har många sätt att rekrytera folk på, särskilt barn–soldater, och yngre män.
  Jag har inte sett just den filmen på Tv men andra ganska upplysande filmer om detta, det borde alla göra så kanske de förstod allvaret i denna knepiga handel/krig.
  När det blir för obehagligt för svensken så vänder de bort blicken och ser på sådant med ingen klokhet i, tv-serier och galenskaper och dränker sig i chips och godis, öl och filmer! Många många ungdomar går en för tidig död till mötes i de länderna och här sitter så många ungdomar framför sina datorer/spel eller videos/telefoner..m m och slappar och myser.Skillnad på verklighet.
  /Maria

 2. (Röka vapenpipa i ökentält)

  Såg en väldigt upplysande dokumentär om hur man rekryterar terrorister i arabvärlden. Var det inte samma Richard Perle (nämnd ovan) som skapade förutsättningarna för doktrinen om Kriget mot terrorismen i den dokumentären? Jo, om jag inte minns fel.

  Man fick i filmen se hur man gick ut i öknen och förhandlade under avslappnade förhållanden: jagade med falkar, rökte vattenpipa, körde sand-safari och likande. För den som ville gick in i de många ökentälten och beställde vapen, soldater mm.

  R Perle la i hand-bromsen på en undersökning av ALQ innan 9/1,1 och undersöktes för att ha köpt stridsflyg under dessa “safaridagar.” Jag minns inte detaljerna riktigt, det var ett tag sen filmen gick på SVT (faktiskt!).

  Safarit i filmen skulle kunna varit i östra Libyen/Yemen eller liknande. Helt klart en aveny för undre världens verksamheter. Det var svårt att inte se hur mycket av det vi ser på nyhetssidornas första sidor har en bakgrund i “oreglerad handel med det ena och det andra,” för att nu använda en neutralt sätt att säga det på!

  Globaliseringens största vinnare är den oreglerade handeln (Loretta Napoleonis tex böcker kan rekommenderas i det här ämnet!). Vi kan blunda så mycket vi vill – detta är en del av Guds dom över en otroende värld, och den kommer man inte undan genom att blunda och byta till “Lotta på Liseberg” på Tvn.

 3. Hej Janne
  Al Qaida var mycket populär att skylla allt på förut, men sedan blev det “vanliga” terrorister, men vilka är de då? Jo precis de du säger här- de är konstruerade medel för krig vi ser idag, krig, terror, legosoldater och hyschhysch av styrande som är lakejer åt världsledarna.
  Samhället och det som kallas världen är djupt sjunken i synden, och det är klart att Gud kommer att gå till rätta med dem som styr detta krigsmaskineri och andra som förnekar och hånar Skapelsens Herre.

  VARJE DAG ser man och hör man om MORD och förintelse och kränkningar! det är just sådant som Gud i sitt Ord förbjuder! man lyder inte Gud- nej, man går sin egen eller andras väg men inte Guds väg. Jesus är renheten själv, och honom borde alla efterlikna genom helgelse!
  /Maria

 4. (Al Qaida i Syrien)

  På Guardians första sida (!) kunde man häromdagen läsa att Al Qaida strider på rebellernas sida i Syrien. De ingår alltså i samma armé, Free Syrian Army, som NATO+arabländerna utrustat.

  Detta är mao samma läge som i Libyen, där gamla ALQ också ingick i stormingarna av Ghadaffi.

  Vad spelar det för roll, kan man fråga sig?

  I tio år sedan 9/11 2001 skyllde media/säkerhetstjänsterna i världen på Al Qaida vid snudd på alla terrorbrott!

  NU tio år senare kommer det fram att ALQ egentligen är en gren på västvärldens krigsmaskin – arabiska legosoldater, som man kan få göra saker som inga västeruropeer eller amerikaner kan göra, eftersom de hamnar för mycket i blickfokuset.

  Vad säger det om oss människor- och om samhället?
  Vem kan komma på något så förvridet och kusligt?

  …Strida på båda sidor…och lura hela världen…Lös den knuten, den som kan!

  Sen kan man tänka på Jesus och Hans karaktär – vilken hisklig skillnad! Som natt och dag.

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.