De sista tiderna/Jorden. Vulkaner. Gud är god

 Foto: Anji

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

På Kunskapskanalen ikväll såg jag ett program om Vulkaner, särskilt den på Island som fick ett utbrott på 1700-talet.  Man känner sig verkligen liten då man ser vad som kan inträffa. Och det finns många vulkaner som  så att säga lever.  Jag är ingen expert på vulkaner eller är naturexpert, men…… LÄNKEN ovan visar dig platser där det finns vulkaner, och de finns verkligen lite överallt på vår jord. LÄNKEN visar också vad som just nu inträffar på jorden.

Det är märkligt vad som faktiskt KAN inträffa, och jag skriver inte för att uppröra men kanske jag vill väcka tanken om att vi människor inte kan rädda oss från allt.  Vissa saker som händer i naturen har vi beredskap för, men inte allt.

Då kan vi vara överens om att vi är dödliga?

I alla tider har Gud alltid velat att vi skall älska honm och lyda honom och visa honom all den respekt som han är värd. Men kanske inte förrän det inträffar en slags katastrof kommer vi till honom i rädsla och vånda. Och när allt är lugnt igen: Fortsätter människorna som om ingenting hänt, de klarade ju sig…….

Psalm 11 i Psaltaren, David som förf säger: “Jag litar på Herren. Varför säger ni då till mig: “Fly upp till bergen, där du kan hitta en säker plats”?

Ingenting inträffar utan att Gud vet om det, och har all kontroll, och där han ger sitt tillstånd. Alltså behöver vi inte vara rädda.

Vidare i Psalm 11: 5:  “Han prövar både de rättfärdiga och de ogudaktiga. Han hatar dem som älskar våld.”

Vers 11:7 : “Gud är god och älskar rättfärdighet. De gudfruktiga ska få se hans ansikte.”

Tro på Gud, älska Gud, Var honom nära, tacka och prisa honom för att han har omsorg om DIG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.