De sista tiderna /Jordbävningar

13153246501.jpg 

”Det skall bli stora jordbävningar…” Luk.21:11. Detta är ett av svaren som Jesu lärjungar får när de frågar Honom om tecken till Hans tillkommelse. Idag är detta en verklighet.
Ibland kan vi missa tidstecken, dels därför att vi stänger våra ögon för dem. Det finns de som helt enkelt inte vill bli påminda om att vi lever i den yttersta tiden och att Jesu andra tillkommelse står för dörren.
Andra slår ifrån sig de tecken som finns och menar att det bara är spekulationer. Inför fakta och statistik håller inte sådant tal, men inte heller statistik kommer väl att överbevisa den som inte vill tro…
Vi publicerar här nedan ett diagram från United States Geological Survey. Det visar på antalet stora jordbävningar från år 1900 fram till vår tid. De höga staplarna till höger visar på antalet stora jordbävningar under det senaste årtiondet, alltså en dramatisk ökning.  Se bilder! och diagram på: http://www.flammor.com/
 

Till detta skall läggas att under andra halvan av 2009 har det varit osedvanligt tätt med stora jordbävningar. De som följer statistiken över detta är förvånade och ser att detta är något de inte varit med om tidigare. Så här säger seismologen Gary Gibson, en av de främsta på området: ”Jag har arbetat med det här i 30 år och jag har inte skådat det här förut”.
Diagrammet längst ner visar upp antalet jordbävningar som legat mellan 6 till 8 magnituder, alltså mycket stora jordbävningar. Vi lägger märke till att Jesus inte bara säger att jordbävningar skall öka, utan Han säger: ”stora jordbävningar”.
Statistiken talar sitt tydliga språk, likaså Jesu ord om stora jordbävningar som ett tecken på hans tillkommelse. /H Nilsson

Det står illa till i världen nu, och vi kan höra varje timma på nyheterna som kommer från Haiti. Hjälpsändningar, militärer, plundringar..m m. Och hur kan man stjäla saker från en död? Jag hoppas människor tänker på allvaret i dett hemska som hänt. Det finns inga garantier för att inte detta skulle kunna ske i Sverige, eller tror vi att vi är fullständigt trygga här i kalla Sverige? Tror vi det får vi tänka om, för katastrofer kan inträffa överallt. …Jesus kommer snart.

 

 

2 thoughts on “De sista tiderna /Jordbävningar

  1. Hej Tony. Sömnen är konstant, undrar när man ska vakna. Själv var jag sosse då Palme dog, och visste inte så mycket.. och jag grät…ett människoliv..men med tiden vaknar man som tur är. Tiden är ond och det gäller att den som säger sig vara kristen följer honom på rätt sätt. Gud välsigne dig.
    /Maria

  2. Vi lever fortfarnde i mångt och mycket en slags “törnrosasömn” i det här landet, men precis som du skriver så har vi inga garantier för vad som kan hända imorgon.
    När Olof Palme blev mördad 1986 tjöt många: Men det kan ju inte här, inte här i Sverige.
    Vi har också sett hur våldsspiralen har ökat dramatiskt efter den händelsen.
    Tiden är ond och kravet på oss som vill ta vår efterföljelse till Jesus på allvar är akut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.