De sista tiderna /Familjen Jones ,del 1

 

Får jag presentera familjen Jones? Familjen Jones lever i en framtid som snart är här. Enlig Uppenbarelseboken så kan vi vänta oss en ny ekonomisk världsordning, ja, en ny världsordning är på gång och det vet den troende, men alla borde få veta det.

Därför tar jag med en text som talr om det kontantlösa samhället. Det samhället är på gång, det vet vi. Redan nu har du ju kanske chip i ditt kontokort och när du betalar varor eller annat så får du ofta sätta i kortet i kortläsaren.

 Men, det kommer att gå ännu längre, därför denna text från en bok som heter: Uppenbarelseboken och Vår Tid. Av William R Goetz. Är du redo?

“Genom en knapptelefon som tjänstgör som en länk mellan herr Jones firmas dator och den centrala datorn för området sätts hans lön automatiskt och elektroniskt in på hans datoriserade, statliga bankkonto. Han behöver aldrig vänta på en lönecheck den första eller femtonde varje månad. Han behöver inte oroa sig för trafikproblem på vägen till banken. Aldrig råkar han ut för köer i bankerna. Han behöver inte bekymra sig för kommande räkningar som vatten, gas, el, telfon, försäkringar, bil- och huslån. Allt detta sköts rutinmässigt av datorn.

Vid månadens slut får herr Jones ett detaljerat kontoutdrag som visar vad som har satts in, uttag och betalningar som har gjorts samt behållningen på kontot. När sedan fru Jones går ut för att handla tar hon med personliga uppgifter.

Dessa är inte synliga för blotta ögat och garanterar på det sättet integriteten. För att komma in i affären, som är låst och säkrad genom ett elektroniskt bevakningssystem måste fru Jones stoppa in kortet i en “läsarspringa”, samtidigt som hon slår in sitt personliga, statligt utfärdade kodnummer i datorn.

Om dessa båda stämmer överens släpps hennes kort och hon får gå in i affären Samma procedur måste upprepas för att komma ut ur affären. I stället för att plocka varor från hyllan tittar fru Jones på dem genom ett fönster och väljer vad hon vill ha genom att trycka på en knapp. När hon stoppar in sitt ID-kort i en springa blir varan tillgänglig.

Framme vid utgångskassan tar hon på nytt fram sitt kort, slår in kodnumret och får sina matvaror med deras UPC förda över en laserscanner. Uppgifter om varorna kommer upp på en bildskärm på en elektronisk kassaapparat, samtidigt som den också registrerar transaktionen. När alla varor har registrerats trycker hon på en knapp för slutsumman, och automatiskt kontrollerar datorn mot familjen Jones bankkonto. Om det finns täckning för inköpet, godkänns det av datan som automatiskt tar ut summan från Jones konto och för över den elektroniskt  till affärens konto. En liknande transaktion äger rum vid bensinstationen eller läskedrycksautomaten eller någon annan affär.

Pengar används aldrig! Vilken avskräckande metod mot brottslighet! Det är ett plus som säkert kommer att användas för att övertyga allmänheten om systemets fördelar. En annan skenbar fördel är att datan mycket noga kan kontrollera debet och kredit. Den vet att herr Jones får sin lön var fjortonde dag.

Detta kan då hålla familjen solvent genom att dela inkomsten med fjorton och på så sätt få fram den dagliga tilldelningen av “Köprättigheter”. Datorn  kan programmera in att betala ut bara den summan varje dag.// Låter detta fantastiskt?Systemet har redan tagits i bruk. Alltför långt i framtiden för att vara genomförbart? / W R Goetz /Maria

his21.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.