Avfallet i kristenheten/Bibelfokus

glyrn.gif  Jesus är Herre

Det här är en definition på avfallets sanna natur:

1.Att utge sig själv för att vara gud eller gudomlig. 2.Att förneka att Jesus är Gud.  3.Att förneka att Jesus är enda vägen till evigt liv hos Gud.   4.Att sträva efter global enhet där Gud i praktiken lämnas utanför. Inom de olika villolärorna säges det att “Människan är gudomlig i sitt inre”.Den högsta önskan för ledarna inom det ockulta nätverket New Age är att så många människor som möjligt skall komma till insikt om sin inre gudomlighet eftersom det påskyndar ankomsten för den kristusgestalt som de väntar på, han som vi kallar antikrist.

Det här säger alltså något om hur galet det är att ha den här människosynen. Den är ett kännetecken på avfallets sanna natur. Bibeln säger något helt annat om människan. Så här sa Jesus om vad som finns i vårt innersta. Vi skall läsa i Mark 7:21-23:

“Ty inifrån, från människans hjärta, utgår onda tankar, otukt, stöld, mord, äktenskapsbrott, girighet, ondska, svek, lösaktighet, avund, hädelse, högmod och dårskap. Allt detta onda kommer inifrån och gör människan oren.”
Det här är något helt annat än att vara gudomlig i vårt inre som ni ser. Men då kanske någon säger att när vi kristna blir pånyttfödda, då får vi ju del av gudomlig natur och blir ju då lite gudomliga på insidan. Så säger man ju t.ex. inom trosrörelsen. Det är tyvärr inte en Biblisk syn på pånyttfödelsen. Klassisk, Biblisk väckelsekristendom säger så här om pånyttfödelsen:

När vi tar emot Guds nåd för oss, genom Jesu offerdöd på korset, då blir vi tvättade rena från vår synd och skuld. Vi blir inte genom detta rättfärdiga i vår egen natur, men vi blir förklarade rättfärdiga. Det är en väldig skillnad på att vara rättfärdig och att vara förklarad rättfärdig. Vi skall ta ett Bibelord om detta från Rom 4:24-25:

”Rättfärdighet kommer att tillräknas oss som tror på honom som från de döda uppväckte Jesus, vår Herre, han som utlämnades för våra synders skull och uppväcktes för vår rättfärdiggörelses skull.” Om rättfärdiggörelse och om New Ages och andra ockulta och felaktiga sammanhang kan du och bör du läsa

 (Hela artikeln finns i länken som kommer här) här:

http://media.bibelfokus.se/docs/vem_ar_jesus_vad_ar_jag.html
Jag hoppas du tänker till och tänker på hur illa ute du kan vara om du anammar t ex New Age-rörelsens felaktigheter..det kommer fler inlägg här om sådana saker….

3 thoughts on “Avfallet i kristenheten/Bibelfokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.