De sista tiderna/Alatheias blogg. Guds ord och närvaro

 

 

Jag tittade in på bloggen http://aletheia.se  torsdag, och fann nedanstående:

Vi har fört lite olika diskussioner här på Aletheia om vilka förberedelser som man bör vidta för att ta sig igenom de åskmoln på himlen som nu även main stream media motvilligt börjar antyda att det finns. Det är så märkligt att bara för att det går relativt bra här i Sverige så vill man inte inse att vi faktiskt sitter ihop ekonomiskt med resten av världen.

Det var mycket länge sedan vi hade en ekonomi som var självförsörjande inom landets gränser, internationell handel är helt avgörande för att vårt moderna samhälle ska fungera. Bara för att vi sitter på övre däck på Titanic så betyder inte det att vår ekonomi också hamnar i vattnet när väl våningarna under har dragits ned.

Och det är just det som pågår just nu. Listan är lång på länder med stora problem Grekland, Irland, Spanien, Italien och nu senast England som är vår tredje största export marknad. Frankrike har också stora problem både med ekonomi och med att genomföra förändringar som nu orsakar massdemonstrationer, brända bilar och kaos i form att det är slut på bensin eftersom bensin transporterna blockeras.  Frankrike kommer tätt efter USA i betydelse för Sverige i export hänseende.

Jag får en mycket stark känsla av vi som kristna lätt låter oss färgas av de strömningar som är starka i världen istället för det som hör Guds rike till.

Det du fyller ditt huvud med kommer att påverka dig. Det är strid ström av obibliska budskap i alla medier. Det är lätt att tappa orienteringen, vi börjar anpassa bibeln efter vår tids strömningar istället för att låta den varat ankaret som leder oss rätt. Guds instruktion om ett bra liv. Det ena efter det andra vattnas ur och bortförklaras.

Där med inte sagt att det går att läsa bibeln utan att ha en tolkning. Att läsa är att tolka. Så en sund debatt av hur man ska tolka och tillämpa skriften är hälsosamt. Däremot så ägnas det ingen större tid till denna övning. Jag tror att ändlösa timmar med matande av hjärnan med Guds fientligt material från TV och andra medier, dessutom få timmar med att fylla på med Guds ord och närvaro håller på att störa kompassen hos stora delar av kristenheten.

Detta för oss till frågan vad gör vi med våra resurser. Både tidsmässigt och penningmässigt. Detta gäller både på ett personligt plan likväl på församlings som samfunds nivå.

Jag tycker att beskrivningen i 2 Tim 3 är tyvärr en mycket prickande beskrivning för i vilken miljö vi befinner oss nu. Media älskar all sorts förnedring och saker som urartar lyfts upp. Det enda som räknas är att vara framgångsrik. Det gör inget om det är på andras bekostnad, the winner takes it all. Vi är rikare än någonsin (i Sverige) samtidigt som generositeten både vad gäller tid och resurser går över lag ned. Jag vet det finns de inom trosrörelsen som ligger i andra diket, där kan man där emot undra hur väl pengarna förvaltas istället.

Precis om man undrar vad Kristall Katedralen  i Kalifornien har hållit på med egentligen.  Här är ett klipp av en kille på nätet som heter Don Harlod som ger sitt mycket intressanta vittnes börd.

/Här i inlägget från Alatheia kan du också se en Video ang Kristallkyrkan.   Har DU valt Herre?  /Maria

2 thoughts on “De sista tiderna/Alatheias blogg. Guds ord och närvaro

 1. Kollen på vem som gör vad och vem som är vem, är närmast obefintlig. Sverige fortsätter drömma vidare.
  Hör på radion om Haitis sjukdomsfall i kolera, dem är det verkligen synd om, och vi har fredagsmys i Sverige, jag hoppas man tar sig tid att be…
  Det är kalabalik i Sverige, i Malmö, någon galning går lös och skjuter folk och i min stad rycker man väskan från gamla tanter!
  Vi har haft rån här också på apotek och i affärer….. är det lugnt då???
  Nä nä nej /Maria

 2. Lyssnar man till storföretagsvänliga media finns det inga ekonomiska problem eller korruption i världen, som inte kan uppvägas av nya politiska eller vetenskapliga löften, nya kampanjer, leenden, och /eller stämningar och lagprocesser.

  Humanismens tro på människan är global rättvisa, fred och rikedom. Hur det stämmer är beroende på vem du lyssnar till eller vad du ser! Som sagt: det finns inga problem egentligen som inte kan lösas av “kostymklädda människor” i stora städer, långt ifrån andra människors livsvillkor.

  Går det bra för Sverige?
  Verkar det så?

  När jag tittade fem sekunder på nyhetslistan på yahoo.se (datorn kopplar nu om själv till nationella sidor, fast man inte begärt det!) var 5-6 nyhetsrubriker *mord i Sverige*.

  Om det ska gå bra för Sverige framöver, vore det bra att vi skaffar oss egen politik och lite självständigt tänkande! Våga ta några fighter och inte sova på parketten. Lite kunskap om vilka rävar och vilka som är lamm på ängen. Nu har vi ingen aaaaning…(vi anser oss inte behöva ha någon koll, det går bra av sig självt!)

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.