D Wilkerson Predikan /Ensamhetens stund

Jag vet hur det är att möta gudomlig tystnad, att inte höra Guds röst för en säsong. Jag har gått igenom perioder av total förvirring utan någon tydlig vägledning, den stilla rösten bakom mig är helt tyst. Det fanns tillfällen då jag inte hade någon vän i närheten som kunde ge mig ett råd för att tillfredsställa mitt hjärta. Alla tidigare mönster av vägledning hade gått snett och jag var kvar i totalt mörker. Jag kunde inte se min väg och jag gjorde misstag efter misstag. Jag ville säga, ”Åh Gud vad har hänt? Jag vet inte vilken väg jag ska gå!”
Döljer Gud verkligen sitt ansikte för dem han älskar? Är det inte möjligt att han lyfter sin hand för en kort stund för att lära oss tillit och förtröstan? Bibeln svarar tydligt: ”…lämnade Gud honom [Hiskia] för att pröva honom och få veta allt som var i hans hjärta.” (2 Krön 32:31)

Du kanske går igenom en flod av prövningar just nu. Du vet vad jag pratar om när jag säger att himlen är som mässing. Du vet allt om upprepande misslyckanden. Du har väntat och väntat på svar på bön. Du har fått en bägare av lidande. Inget och ingen kan röra nöden i ditt hjärta.

Det är stunden för dig att ta ställning. Du behöver inte vara i stånd att skratta eller fröjda dig eftersom du kanske inte har någon glädje för tillfället. I själva verket kanske du inte har annat än förvirring i din själ. Men du kan veta att Gud fortfarande är med dig därför att Skriften säger, ”HERREN satt på sin tron när syndafloden kom, HERREN tronar som konung för evigt.” (Ps 29:11)

Snart kommer du att höra Hans röst: Var inte orolig, få inte panik. Bara behåll ögonen på mig. Överlämna allt till mig. Och du kommer att veta att du är fortfarande föremålet för Hans otroliga kärlek.
/Översättning: bloggen Vakna Sverige
/Att överlämna ALLT till Herren är det bästa vi kan göra och det är så som Herren vill ha det./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.