D Wilkerson/ Festen är över: Slå dig lös från tingens..

 

David Wilkerson predikade ofta om att tingen inte skulle styra oss. Ur boken Festen är över hämtar jag följande: Slå dig lös från tingens tyranni.

Låt oss sluta med allt detta prat om att vara redo, innan vi har förberett oss för att ta drastiska steg för att bli fria. Se ut över världen och över allt du äger eller hoppas att äga. Slå dig lös från allt- eftertryckligt, hänsynsfullt! Låt i ditt sinne allt gå upp i rök. Låt din ande se att allt blivit aska- det är borta, raserat, värdelöst. Summera sedan upp vad som är kvar. En återlöst själ! Ett hjärta som är förankrat i Guds vila. Kärlek och glädje! Guds Ord försökrar oss, att vi ska få tillräckligt med mat och kläder.

Änglar slår sig ner runt omkring dig för att skydda dig från fara. Den helige Ande hugsvalar och leder. Bibeln är fylld med andlig föda. Ett härlighetens förråd, fyllt med dagliga välsignelser! Ett härligt hopp! Ett hem i Guds värld! Evigt liv! Förväntan av en ny värld utan sorg och lidande! Och bäst av allt: Jesu närhet under tjugufyra timmar varje dag –  till tidens ände!

Dessa utgör de sanna värdena. Sann framgång och hälsa. Detta tillönskar Gud oss. Herrens Ord säger klart:

“Vi hava ju icke fört något med oss tilll världen, just därför att vi icke kunna föra något ut därifrån. Hava vi föda och kläder, så må vi låta oss nöja därmed.”

“Älsken icke världen, ej heller vad som är i världen. Om någon älskar världen, så är Faderns kärlek icke i honom.” /1 Joh 2:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.