D Wilkerson/ Festen är över /Nej till alkohol

 

Nej till alkohol.

Gamla tider och nya tider? Jamen de är ju desamma, ser man det? Det beror ju på vad man tittar på förstås. Men om man försöker väcka folk så tar det tid, eftersom de inte ser eller hör det de borde.

Några rader från D Wilkerson´s bok “Festen är över”, 1978, Evangeli Press Örebro,  (gällande USA, men det gäller här i Sverige också) kanske väcker en och annan, t ex om dryckenskap:

*Alkohol har blivit den mäktigaste falska profeten i denna generation. Vinet har skapat fram en nation av bespottare, som vill förvandla USA till ett glädjehus. Nyligen har jag upptäckt, att ett större antal människor, som förut var hängivna kristna, har satt igång att dricka i vissa sällskap. De har blivit rättfärdighetens bespottare. “En besopttare är vinet, en larmare är rusdrycken…” (Orspsrb 20:1)

Amerika har misstagit sig när det gäller vinet, har tagit fel i bedömning av det. Dryckenskapen är inte en isolerad synd, utan den är “farfar” till en hel katalog av nationellt sedefördärv.

Vin och whisky gör en nation svag. Människor blir okänsliga för faran i alkohol. Dryckenskapen orsakar, att människor somnar inför domens dag. Dryckenskapen är Amerikas problem nummer ett i denna domsstund.

Med cocktail i hand offrar våra kvinnor sig på modets altare. De ger sig själva år ärelystnad och berömmelse. Alkoholskadade män  vanhelgar den heliga Skrift……

* * * *

 I alkoholens tecken så förstörs familjer, hem går sönder, och vilsna ungdomar blir det allt fler utav. Ekonomier trasas sönder och mängder av alkoholskadade människor söker vården för hjälp……I alla länder är alkoholen ett satans gissel, och man låter sig styras av den. Lagar bryts och samhällen störtar samman då inte lag och rätt finns. Var är auktoriteten i Guds Ord? Jo den finns men efterlevs inte, man har glömt Gud!

“Därigenom bliver lagen vanmäktig, och rätten kommer aldrig fram. Ty den ogudaktige snärjer den rättfärdige; så framstår rätten förvrängd.” (Hab 1:4)

“När grundvalarna upprivas, vad kan då den rättfärdige uträtta?” /Ps 11:3

NEJ till alkohol !   /Maria

2 thoughts on “D Wilkerson/ Festen är över /Nej till alkohol

  1. Hej Robert
    Alkoholen är livsfarlig och den låter man folk köpa för att bli avtrúbbade och fientliga och sjuka m m, slagsmål och elände, barnmisshandel m m
    Man skall inte kunna tänka själv utan vara under ett rus och under ngn slags mincontrol.
    Jag hatar alkohol!/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.