Brev till dig…/ Gör inte din egen grej, utan..

 

Gud talar om att han vill välsigna oss alla. Det står så tydligt i hans ord att han är Skaparen och Mästaren och att han har en plan med vårt liv. Han säger till oss: Om du vill njuta av det jag har att ge dig, jag vill verkligen välsigna dig, då måste du först söka min vilja. (Matt 6:33)

Men hur söker man hans vilja? Av egen erfarenhet började jag söka efter hans vilja i mitt liv, när jag började bli hungrig på hans ord. Jag började söka efter hans vilja då jag läste i ordet vad han ville göra för världen och för mig, han har ju en plan för mig, och den ville jag ha reda på.

Jag blev mer och mer nyfiken på vad han menade med sina ord: “Sök först hans rike och allt annat skall tillfalla dig….” Kort sagt: Sätt Gud på första platsen i ditt liv!

Vad vi måste göra för att kunna göra hans vilja det är att leva i att välsigna Gud, välsigna andra, och välsigna oss själva. Vi ska tänka andra tankar än andra gör, härliga stadiga tankar som bygger upp vår inre människa.Vi kan inte gå runt och tala det vi vill, närhelst vi vill.
Vi ska inte tala de orden som “världen” talar, utan använda Guds ord i vårt språk (för de vänder inte tillbaka till mig fögäves säger Gud i Jes 55:11)

Vi skall tala på det sätt som Gud vill. Alltså får vi lägga bort att : Döma varandra, lägga bort allt fåfängt, allt som är falskt, hårt, orättvist och ont tal. Vi måste sluta förvänta oss att Gud skall välsigna oss, om vi går runt och talar illa om människor, och utgjuter förbannelser.

När du söker hans rike, då börjar du rätta dig efter det som Gud har sagt att du ska göra, då följer du hans ord, och försöker i allt göra det som han vill.

“Innan ett ord är på min tunga, vet du, Herre, allt om det.” /Ps 139:4)

Dårarna säger i sitt hjärta: ‘Det finns ingen Gud.’ Onda och avskyvärda är deras gärningar, det finns ingen som gör det goda. Ps. 14:1

2 thoughts on “Brev till dig…/ Gör inte din egen grej, utan..

  1. Hej Aneht. I Höga Visan står många underbara ord som vi skall ta til oss, och Jesus visar på hur han ser på oss, i Hans ögon är vi Underbara.
    Du är också underbar tycker jag.!
    KRAM fr Maria!

  2. Tack för din härligt friska och uppmuntrande kommentar på min nya blogg. Tänkte på H.V 4:7 nu när jag tänkte på dig och på hur Jesus ser på oss. Tänkte skriva det men det kanske missuppfattas. 🙂 Ha en välsignad dag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.