Brev som…/ Bibelfokus, L Jareteg: Om Knutby

Många fler än jag har funderat över vad det EGENTLIGEN var som hände i Filadelfiaförsamlingen i Knutby och vilka som egentligen var de mest skyldiga. Nu finns det en oerhört intressant undersökande artikelserie i nätmagasinet Para§raf om händelserna i och omkring Knutby som svarar på en del av våra frågor. Där framkommer väldigt mycket information och goda analyser som jag tycker ger all anledning till att återuppta brottsutredningsarbetet och på så sätt få ALLA skyldiga dömda.

Helt klart är att två medlemmar i församlingen blev mördade där andra medlemmar var delaktiga i morden. En tredje medlem blev allvarligt skottskadad. Och helt klart är det att församlingens teologi både var och är fullkomligt sjuk och villfaren. Men nu är ju inte BibelFokus en sajt där vi diskuterar brottsfall och kriminalutredningar etc. Här presenterar vi bibelstudier, varningar för villoläror, och annat inom teologins område. Så man bör då fundera över hur det kan gå så fullkomligt snett i en pingstförsamling som den i Knutby? Vad fanns det för teologisk grund som möjliggjorde en sådan utveckling? Fanns det redan från början personliga sidor hos ledande personer som var tydliga signaler om att dessa inte borde släppts fram som ledare i en kristen församling?

Jag tänker nu inte svara helt på dessa frågor, men helt klarlagt är det att det fanns en stark koppling till Trosrörelsen och dess teologi genom att flera av deras ledare varit inne på det spåret på det ena eller andra sättet. T.ex. hade pastorn Kim Vincent gått på Livets Ord, och Helge Fossmos intresse för Trosrörelsen ser man tydligt i hans privata hemsida från den aktuella tiden….Läs mer på Bibelfolkus

Går ej att lägga in länkar, hmmm måste undersökas!

/Maria

4 thoughts on “Brev som…/ Bibelfokus, L Jareteg: Om Knutby

 1. Detta är ju så hemskt vad som skett, ja det är verkligen hemskt. Jag vet att jag var väldigt chockad över detta, men man begrep inte då vad som egentligen skedde, man hade inte all kunskap.
  Hur djävulen låter kan man ana. Jo.
  Kan inte lägga in länkar i inläggen…. /Maria testar med min egen:

  http:www.jesuslever.eu/gospel/

 2. Jag känner inte till den här historien speciellt, annat än vad som sagts på TVn. Knutby ligger ju utanför Uppsala (o jag var där mycket, då det hände), så det är klart att man minns den dagen det uppdagades i lokalpressen.

  Hur kunde något så galet hända en församling?

  Ja, när man tittar på den “världsvida väckelse” som varit på gång sedan Toronto/Pensecola/Brownsville/Kansas etc, och tittar på några Howard Browne/Copeland predikningar, och känner in stämningen, så kanske det inte är så konstigt?

  När jag första gången såg dem predika och folk på mötet skratta och tjoa som berusade, ramla omkring osv tänkte jag: undra hur djävulen låter, när han predikar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.