Bön / Jesus ber

dsc00062.JPG

I Joh 17:5 kan vi läsa om när Jesus ber ensam. Hans uppdrag här på jorden är i det närmaste avslutat och han skall på nytt vara i himlen, vid Guds högra sida, där han tidigare var.

Han säger: “Förhärliga nu mig hos dig Fader, med den härlighet jag hade hos dig innan världen var till.”

Ser ni i denna texten hans ord, om att han var hos Gud innan världen blev till?

Jesus hade nu fullföljt det som Gud hade bett honom göra. Han ville med denna bön i Johannes 17 påminna sin Fader om hans del av avtalet dem emellan.

“Fader, stunden har kommit. Förhärliga din son, så att Sonen kan förhärliga dig… Jag har förhärligat dig här på jorden genom att fullborda det verk som du har gett mig att utföra.” /Joh 17:1,4

Jesus hade fått löftet att då han var klar på jorden med att ha utfört allt det som Fadern bett honom om, skulle han få komma tillbaka till härligheten.Jesus bad om att alla de som han hade fört till Gud, skulle ha Guds beskydd, att Gud gör dem heliga och rena. Att Gud bevarar dem från ondska. Att Gud skulle vara med dem (de troende) i alla frestelser. Att Gud skulle få dem alla att hålla ut ända till slutet.

Gud vill ha människor som har sina hjärtan hos honom. Genom att uppenbara för oss sitt förbund med sin son, så vill han avlägsna varje tvivel på hans förmåga att bevara oss.

Om vi förblir i Kristus, så förblir han i oss.

Han ger oss ord som säger:

“Han som kan skydda er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande.. (Jud v 24)

“Jag slöt ett förbund med min utvalde, min tjänare David gav jag min ed: Din ätt ska bestå för evigt, för alla tider befäster jag din tron. (Ps 89:4-5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.