Bön/ Bibelord. Ge inte upp

manprayingmuted.jpg

Ge inte upp: I dessa tider och i kommande tider får vi inte ha slutat att vaka och att bedja-  vi får inte någonsin vara okunniga eller likgiltiga eller sömniga. Vi får inte ge efter för frestarens angrepp och slås till marken och ge upp. Vi måste precis som Paulus kämpa för trons evangelium.

‘ 

När en människa håller på med själavinnande, stort som smått och gör bra ifrån sig, vem vill sänka den människan? Jomen det vet du ju, han heter satan. Men han kommer inte att vinna för Jesus har redan vunnit, och detta måste man hålla i minnet och i sitt hjärta.

 / Svårigheter i bön: Ibland kan det vara svårt att be, och vad kan det bero på? 1.Bristande undervisning 2. Självupptagenhet 3.Trångsinthet eller att vi är slavar under vissa metoder- eller naturligtvis världslighet. Det finns så många skriftställen, som gör det helt klart, att våra böner skall hindras.

Satan är alltid emot bön.–Luk:18:1  ‘för att lära dem, att de alltid borde be utan att förtöttas.’ är bara ett av bibelställena…. Satan vet när en människa ber verkningsfullt och då gör han allt för att hindra bönen. /Be högt: Gör det, vare sig du sitter eller står eller ligger på knä. Den kristnes liv är ett slagfält, har du tänkt på det? Men, vi är soldater, vi är söner. döttrar, och som soldater skall vi ta emot utmaningen från ondskans andemakter i den osynliga världen.

Idag var jag med om ett typiskt angrepp från den onde, och det kunde ha däckat mig, och visst grät jag en skvätt, men upp till kamp igen!.. men jag visste vem det var som försökte få mig ur totalbalans, och det gällde att inte ge vika. Eftermiddagen med predikan och sång och vissheten om att inte satan kunde vinna eller hade vunnit, gjorde mig mycket glad. 

Kämpa på nu, du troende, och läs också 2 Kor 6:1: *Skall vi då förgäves ha mottagit Guds nåd?* Vi har ju blivit frälsta av nåd, och därför fortsätter vi kampen, för vi har ju Gud med oss.Obs! Glöm inte heller att TACKA! för bönesvaret.

**Hos Gud är idel glädje Här trycker mången nöd, Här får jag ofta sucka Och äta tårars bröd. Här blandas fröjd och smärta För Herren Jesu brud, Men där skall ej spå vara, Ty glädjen bor hos Gud**…/J N Brun- L Sandell

http://www.youtube.com/watch?v=EIWm13zeyTs&feature=related  My deliverer

2 thoughts on “Bön/ Bibelord. Ge inte upp

  1. Hej Janne. Tack för att du tyckte om texten. Jag vill ge den som läser hopp och tro och styrka inombords, jag vet ju hur viktigt det är.
    Tillsammans är vi starka, tillsammans i JESUS som gett oss Livet.
    Kram
    MAria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.