Bön /Att tro i hjärtat

Att tro i hjärtat. Många av oss har personliga problem, trängande personliga behov. Kan Gud lösa dessa problem, tror vi det? Ber vi Gud om hjälp? Naturligtvis är det så att Gud kan och vill lösa dessa problem, men vi kanske inte TROR det.

Någonstans inom oss kanske vi ger upp tanken på att Gud kan lösa problemen. Men då tror vi fel. För vi har en Skapare, en allvis härskare som kan allt och vill allt. Att skapa planeter är inget problem för honom, och då är inte våra problem något problem för honom heller. Var är då vårt problem? Vårt problem är att vi inte LÅTER Gud ta hand om våra problem.
Ingenting är för svårt för Gud,nej, men det är i vårt hjärta som själva knuten ligger. Det är i hjärtat som vi bromsar Gud. 

Vad väntar han på inför en lösning av ett problem? Jo han väntar på att vi skall Erkänna hans makt och be om hjälp. Gör vi det då? joo,,det gör vi ju…?
Är ditt hjärta övertygat? Eller är ditt hjärta tillstängt för hans information till dig?
Gud har makt över naturen. Läs Mosebok:, t ex 2 Mos 14; Jos.3; 2 Mos 16; Joh 6:1-13; Mark 4:35-41……

Gud har makt över omständigheter. Gud har makt över hjärtan, läs t ex 2 Mos 3-4; 2 Mos 11:1-8; 1 Kung 19:15; Apg 9:1-31 (Paulus omvändelse).

Jodå, Gud förmår att hjälpa oss.Bibeln berättar detta om och om igen./

Vad är en “bönekämpe”? Det är en människa som är övertygad om att Gud är allsmäktig- att Gud har makt attgöra vad som helst, att förändra vem som helst och att ingripa i vilken situation som helst.

En människa som tror så, vägrar att tvivla på Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.