Bön /Att be

 

Att be är verkligen ett sätt att komma Gud nära, det är ett sätt att vara helt sann. Man skall alltid vara i bön står det i Efesierbrevet 6:18. Konstigt, säger du kanske. Men det är inte alls konstigt, för plötsligt en dag upptäckte jag att det var just det jag jämt gjorde, jag gick omkring och bad. Paulus säger i Efesierbrevet såhär till den kristna församlingen i Efesos: ” Be utan uppehåll. Be Gud om vad som helst som den helige Ande leder er till. Be innerligt till honom, påminn honom om era behov och fortsätt också att be för kristna överallt. Och be för mig att Gud ger mig de rätta orden, när jag berättar fritt och öppet för andra om Herren. Också här i fängelset vill jag göra det. Be därför för mig, så att jag också i framtiden kan fullfölja detta uppdrag.”

Förklaring:

Kan man be utan uppehåll? Ett sätt är att låta varje tanke eller fundering, varje omständighet under dagen, formas till en kort bön. Ett annat är att ordna sitt liv så att det svarar mot Guds alla önskningar – då blir själva livet till en bön till Gud. Du behöver inte isolera dig från omvärlden för att kunna be alltid. Du kan göra bön till ditt liv och ditt liv till en bön medan du fortsätter att leva i en värld som verkligen är i behov av positivt inflytrande från Gud.

Ett underbart sätt att starta sin dag på är, att innan du stiger upp ur sängen så knäpp dina händer och be till Gud. Be honom om att hjälpa dig under dagen att få vara i hans närhet i bön och att du skall få vara till hjälp för människor. Lägg varje dag ditt liv och andras liv i hans hand, och be honom stödja och undervisa dig. Gör du detta innan du stiger upp och tackar för hans hjälp så får du se en markant skillnad under dagen. Du kommer att bli använd, du får be i glädje och sorg. Du får också se skillnaden i att hinna med det du skall för att Gud manar dig att göra rätt saker. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.