Bibelord/Avguderi! i samhället. Var på er vakt.

 

Avguderi i samhället/Varningar

Tar man sin tro på allvar, tar människor Guds ord på allvar? Hur är det i samhället, hör man några varningar? FINNS det någon som varnar?Genom alla tider har det funnits profeter eller andra som varnat för avguderi, dvs att sätta något före Gud. Lyssnar man på det örat? Några bibelord här, om avguderi. Varför ser det ut som det gör? Jo, för att människor har ingen kunskap och de flesta i samhället vill inte tro. Framförallt så vill man inte lyssna. Idag firar man en påhittad dag– som f ö kan benämnas som avguderi, men det vill man inte heller ha reda på, eller undersöka om det är så.Men man tjänar massor med pengar-  det är också avguderi.

 *

5 Mos 32:21 De har retat mig med gudar som inte är gudar, väckt min vrede med sina tomma avgudar. Därför skall jag reta dem med det som inte är ett folk, med ett dåraktigt hednafolk skall jag väcka deras förtret.

2 Kung 17:12 De hade tjänat eländiga avgudar, fastän HERREN hade sagt till dem: “Ni skall inte göra så.”

2 Kung 17:41 Så fruktade dessa folk HERREN, men tjänade samtidigt sina avgudar. Även deras barn och deras barnbarn gör än i dag så som deras fäder har gjort.

2 Kung 23:24 Dessutom skaffade Josia bort andebesvärjarna och spåmännen, husgudarna och avgudarna och allt det avskyvärda som man kunde se i Juda land och i Jerusalem. Han gjorde detta för att han skulle upprätthålla de lagord som fanns uppskrivna i den bok som prästen Hilkia hade funnit i HERRENS hus.

2 Krön 24:18 Och de övergav HERRENS, sina fäders Guds, hus och tjänade aserorna och avgudarna. Då kom Guds vrede över Juda och Jerusalem på grund av dessa synder.

Ps 96:5 Folkens alla gudar är avgudar, men HERREN har gjort himlen.

Jer 10:14 Alla människor står då som dårar, utan förstånd. Alla guldsmederna kommer på skam med sina avgudar, ty deras gjutna gudabilder är bedrägeri, ingen ande är i dem.

Hes 11:21 Men då det gäller dem som vandrar efter sina hjärtans vidrigheter och följer sina vämjeliga avgudar, skall jag låta det de gjort komma över deras huvuden, säger Herren, HERREN.”

Apg 14:15 “Människor, vad är det ni gör? Vi är människor som ni. Vi predikar för er det glada budskapet att ni skall omvända er från dessa avgudar till den levande Guden, som har skapat himmel, jord och hav och allt som är i dem.

1 Kor 12:2 Ni vet att när ni var hedningar, drogs ni oemotståndligt till de stumma avgudarna.

2 Kor 6:16 Vad kan ett Guds tempel ha för gemenskap med avgudarna? Vi är den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: Jag skall bo hos dem och vandra med dem, och jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk.

1 Tess 1:9 Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden

1Joh 5:21 Kära barn, var på er vakt mot avgudarna.

/Maria

4 thoughts on “Bibelord/Avguderi! i samhället. Var på er vakt.

 1. Avgudar i kyrkorna finns det verkligen mycket av och i “religionen” över huvud taget! OJOJ!precis som du säger i de tre översta raderna i din kommentar, de glömde jag ta med , de är en självklarhet av missförhållande.

  Babyloniska mysteriekulturen lever verkligen ännu. Gud förlåter inte alls allt och det vet vi om vi läser bibeln, lagen är lagen fortfarande men man tror att den dog med GT och aldrig kom in i NT. Attraktivitet är ngt som människor älskar d v s älskar att tro att de får göra som de vill utan reprimander, utan tillsägelse. De tror ju inte att Gud kan straffa eller vara arg.
  “moder jord” och “Moder Gud” är rätt så vanligt att man säger nu för tiden! Har du bara hört, det är sjukt! Finns det några kristna kyrkor idag? Sådana som bara följer Jesus? Nej det tror jag ej! För de hade inte funnits i så fall…

  Vilket elände.

  /Maria

 2. Jag tänkte här på “avgudar” i kyrkorna.

  Hur många skulle vara kvar om alla tavlor och skulpturer av Jesus och Maria, vigvatten, rökelse, läckra prästsskrudar, blommor, ljus , processioner, ritualer, meditationer, hejarop, videos, danser, körer, konserter, sensuell musik, seminarier om/med kända kyrkoledare och “fri kärlek” inte predikades i kyrkorna?

  “Sensuell gudstjänst” talas det om i Jeremia och då menar han just detta och många fler saker. Sensualismen i Babyloniska mysteriekulten var verkligen just det (knappast mindre frisläppt än på TV idag).

  Kristen “fri kärlek” är: “Gud är kärlek”, dvs han ser inte längre/tänker inte på din synd. Han förlåter oss för allt direkt (i Jesus) och har glömt LAGEN.

  En Gud som har glömt Lagen är en mänsklig fantasi (mkt attraktiv).

  När Gud sen kallas “Moder Jord” i kyrkan, är den kyrkan inte längre kristen (Moder Jord är hedendom).

 3. Hej! Jag tänker på allt spektakel i vardagen som folk sväljer som socker. Gud gillar inte allas beteende och man får se upp så man inte fastnar, man får se till att man är vaken!
  I bibeln 1917 ser jag att Gud varnar människorna, i GT, likaså i NT, ja andlig prostitution är ett betecknande namn. Jo men även sitter avguderi att göra sig själv till Gud, titta för mycket på förvandligsnr, utseende, kläder och annat själviskt.
  Hur vågar man göra en guldkalv! I denna staden har vi en stoor guldkalv som står utanför stadshuset- det är illa och hela staden sysslar med handel och pengarna flödar i affärerna…

  Köttslighet- ja, se på erotiken som flödar i varje tv kanal, är det ok? nej. Se vad som finns i Tv, undra på att man blir avtrubbad. Jag funderar också på om jag ska slänga ut vår tv, det finns inget att se. Jag vill ha en verklig och underbar Gud att gå till- i alla lägen, och en relation som vara hela vägen.
  Det gäller alla människor att söka vägen till frid och frälsning. /Maria

  Sig själv
  Spegeln
  Vin, sprit, öl
  krogen
  Video, Tv, spel
  Dator
  enarmade banditer
  MAT
  Sport i fel former eller i överdrift
  Sex/erotik/Porr
  Olika Droger
  Resor.. m m
  ALLT som ta bort intresset från Gud/M

 4. Avgudar

  I vissa Bibelöversättningar låter det som Gud varnar för avgudar eftersom folket inte förstår bättre. I andra varnar Gud eftersom när vi tror avgudar tappar vi tron på Gud (gud accepterar det inte och kallar det för “andlig prostitution” i flera av profeterna). Det är av brist på kunskap som folk faller för avgudar.

  Alltså kan man informera om vilka avgudarna är och undvika dem.

  Jag tror inte att det är så. Avguderiet sitter i en lust att göra sig själv till Gud (göra bilder man kan beundra och identifiera sig med).

  Aaron och guldkalven

  När Aaron gjorde guldkalven i öknen (Mose var borta länge uppe på berget) sa han att guldkalven var “Elohim” Dvs Gud i verklig form. Folk kunde be genom guldkalven och så be till Gud (fokusera, göra sig en tydlig bild av Gud).

  Avguderi sitter i vår köttslighet – erotik, självbeundran. Det kan vara svårt att sluta be till sig själv/hylla sig själv genom “stjärnor” och genom avgudar. Det är som andlig berusning (fylla), vilket Gud också kallar det i profeterna.

  Väljer vi fantasier om vår Gud, eller verklig relation till Gud?

  En jätteviktig fråga, för både troende och icketroende! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.