Bibelord /Styrka, Trygghet i Jesus

  

 

Det finns tre ord som jag tycker om särskilt mycket. De är: STYRKA, BESKYDD, TILLFLYKT.

Dessa ord förmedlar bilden av den trygghet och säkerhet som Gud vill ge oss. I alla lägen och i alla omständigheter vi rör oss i så ska vi veta att desssa ord blir verklighet för den som tror. Underbart!

Nu stundar “julen” snart och många människor håller på att stressa ihjäl sig och bränner pengar i massor inför” julhelgen. “ /RÄTTELSE: Det finns ingen jul, se i kategorierna till höger: Sanningen om julen./Det är inte rätt anser jag. Jag kommer inte att vara sådan. Inga sådana fasoner, nej. Man kan tycka att i dessa dagar då arbetslösheten är stor och finanserna dåliga, skulle det dras ner på sådant som att ge ut pengar på helt onödiga ting.

Det står i media om jobbcoacherna som inte får fortsätta på Arbetsförmedlingens initiativ att hjälpa människor, och jag undrar om det var rätt beslut att ta in dessa coacher…Sedan undrar jag också över detta fenomen att människor inte vet att man kan BE fram ett jobb.

Det är styrka, trygghet och säkerhet i Gud, och därför vet han vad du och jag behöver. Styrka får vi då vi går i hans ord och lyssnar på vad han har att föreslå, och säkerhet har vi då vi går i hans närhet och litar på att han för oss framåt. När du är svag, kasta dig på Gud, när du känner att andra människor vill trampa på dig och kalla dig för värdelös, gå in i Guds famn och vet att han skyddar dig. Gå in under Guds vingar när du känner dig jäktad och stressad, Vila i hans famn och vet att han vill att du ska koppla av hos honom. Ord ord ord?

Nej en verklighet, Han är Herre. Han är vårt beskydd och trygghet i denna världen. Det är så jobbigt att känna fruktan, men tyvärr är människor drabbade av fruktan i stort mått. Det finns ett bibelord: *För ont budskap fruktar han inte; hans hjärta är frimodigt, det förtröstar på Herren.* Ps 112:7;

Och Jes 8:12 säger: *Ej heller skall ni frukta vad detta folk fruktar, ni skall inte förskräckas för det.*

1 Petrus 3:14 säger: *Hys ingen fruktan för dem (det som skrämmer, eng övers) och låt er inte förskräckas (bli inte bekymrade, eng övers). Petrus var ibland rädd och sprang omkring som en kyckling med avhugget huvud. Han följde Jesus på avstånd och sprang iväg när inte ens någon förföljde honom! Detta var vad fruktan åstadkom! Låt ditt kött och fruktan dö på korset! Upplev istället överflödande liv med Jesus.

1*Min sång skalll bli om Jesus, Den enda tröst jag vet. Han kröner mina dagar med nåd och trofasthet. Han lär mitt hjärta sjunga, Han är ju själv min frid. Min sång ska bli om Jesus I klar och mueln tid.

2 Min sång ska bli om Jesus, Det blödande Guds Lamm, Som tog den bittra kalken Och dog på korsets stam. Min sång skall bli om Jesus, Han är mitt hjärtas ro. För mig han har sig offrat, På honom får jag tro.

3 Min sång skall bli om Jesus, Ty han bevarar mig Och med sin nåd och tuktan Mig håller kvar hos sig. Min hjälp har jag allena i Herrens trofasthet, Och honom får jag tacka I tid och evighet.

4 Min sång skall bli om Jesus På vägen hem, tills jag Står med de återlösta Inför hans tron en dag; Och där bland alla frälsta, Vid livets klara flod, Min sång skall bli om Jesus, Som löste mig med sitt blod.  /Fanny Crosby-Lina Sandell-Berg

http://www.youtube.com/watch?v=0eTxEpHNJh8&feature=related

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.