Bibelord/ Mark 4:26 Sådd..

 Norrland 106

Liknelsen om sådden som växer. Markus 4:26 som förklarar Guds rike

“En lantbrukare sådde säd på sin åker och gick sedan därifrån. Jorden fick säden att gro, först trängde stråna fram, sedan formades axen och till slut mognade vetet. Då kom lantbrukaren med sin lie och skördade det.”

Vilken underbar liknelse av det som den troende kan så i en otroende människa. Människan sår små frön i andra människors hjärtan, och de ligger där och gror, ser du åkerjorden där säden ligger?

Ser du människan som fått ett Gudsord som träffar i hjärtat och som väntar på att få komma människan till del, till tro? Den som tror och berättar om vem Jesus är och om hans rike på jorden, den människan vet inte vad som inträffar då den berättar. Men det kommer en dag då fröet som såtts kommer att skördas, dvs den otroende blir en troende= skörd.

Därför är det så viktigt att den troende inte “behåller tron för sig själv” utan gör som Jesus manar: Gå ut i hela världen och gör lärjungar…Mark 16:15.   Så ska den troende göra, för det är en direkt order från Jesus Kristus, han som dog för oss alla för att vi ska få evigt liv.

Den som ger Jesus inträde i sitt hjärta och låter Jesus förvandla hennes inre, kommer aldrig någonsin att ångra sig. Jesus gör allting nytt.

 

 

2 thoughts on “Bibelord/ Mark 4:26 Sådd..

  1. Hej Carina Att så är spännande…men vi vet ju inte alltid om att vi gör det. Nödvändigt ät det i alla fall att människor får höra Guds ord på ena eller andra sättet…KRAM till dig!
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.