Bibelord / Judas brev

Judas brev:Judas vill motivera varje kristen till handling. Han uppmanar var och en att lära sig känna igen den fara som hotar genom falska lärare, att veta hur man ska skydda sig själv och andra troende och att vinna tillbaka dem som redan låtit sig föras bakom ljuset.

Judas gick emot den felaktiga uppfattningen att en troende kunde handla som han ville utan att behöva frukta Guds straff.

Det är kanske få som öppet hävdar den uppfattningen idag, men desto fler i våra församlingar handlar som om det var möjligt.

Brevet är en skarp varning mot ett kristet liv som bara är kristet till namnet.

Judas varnar också från avfall från Kristus.

Vi måste hålla i minnet att Gud bestraffar uppror, och vara noga med att inte ge avkall på vår överlåtelse till Kristus.

*Ve dem! De följer Kains exempel och går i Bileams fotspår. Kain mördade sin bror och Bileam gjorde vad som helst för pengar.

Och liksom Kora gör de uppror mot Gud. Men precis som han kommer de också att gå under.* /Jud 1:11 /

Dessa män uppvisar attityder och egenskaper som är typiska för en falsk lärare- stolthet, själviskhet, avundsjuka, girighet, maktlystnad och likgiltighet inför Guds vilja.  Judas skrev brevet omkr år 65           Nyckelvers: 1:3

*Tänk, vilken underbar nåd av Gud, Att du få vara hans sändebud Och medan tillfället gives än Bärga en skörd för himmelen.*  E Bergquist

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.