Bibelord /Blott ett liv. / Tjäna Herren.

 

Blott ett liv att leva – Lev det för din Gud, Honom älska, tjäna , Lid och följ hans bud! Stöd de arma, svaga, Sök de vilsna får, Tala om att Jesus läker alla sår.

Blott ett liv att leva- Lev i kärlek då, Gör det goda, gör det rätta, Ädel säd utså. Är än åkertegen Hård och karg, vad mer? Så ditt kärlekssäde! Gud din gärning ser.

Verka därför noga På den väg du går, Att du rätt må bruka Tiden du här får. Bed till Gud om ledning, Bed om råd och ljus, Gå sen modigt framåt, Räds ej stormens brus. /okänd

———–
Ja vi har ett liv på jorden, och inte tänkte man som ofrälst på hur det skulle komma att bli. Men som frälst så ser man egentligen bara en:  Jesus. Varje stund.
På den väg vi går här nu, så är det det viktigaste att vi berättar om Jesus och hans återkomst.  OM vi älskar Jesus så kan vi inte annat vilja än att tjäna honom. Javisst kan vi få lida här- men en dag är vi befriade. Bruka din tid  –  tiden är kort.
                                                                                                                                                                    
I kapitel 46 i Jermeia bok kan vi läsa om Guds planer för världen. Gud älskar alla människor och vill  att de ska komma till honom.  Gud har utvalt Israel för en särskild uppgift. Gud är helig och kan inte acceptera synd. Gud dömer inte och straffar inte godtyckligt och inte av hämdbegär. Allt han gör är grundat på rätt och rättvisa. Gud har ingen glädje av att bestraffa människor men gläger sig åt att kunna rädda dem. Gud är opartisk. Han dömer alla efter samma måttstock.

Gud fostrade sitt folk för att förmå det att återvända till honom. På samma sätt tillrättavisar, renar och fostrar han oss idag. Ingen människa gläder sig åt att bli straffad och tillrättavisad, men vi borde kunna inse att resultatet kan bli positivt.

Luk 4:8  Jesus svarade och sade till honom: “Det är skrivet: ‘Herren, din Gud, skall du tillbedja, och honom allena skall du tjäna.'”
Deu 13:4  HERREN, eder Gud, skolen I efterfölja, honom skolen I frukta, hans bud skolen I hålla, hans röst skolen I höra, honom skolen I tjäna, och till honom skolen I hålla eder.

Jos 24:16  Då svarade folket och sade: “Bort det, att vi skulle övergiva HERREN och tjäna andra gudar!
Jos 24:19  Josua sade till folket: “I kunnen icke tjäna HERREN, ty han är en helig Gud; han är en nitälskande Gud, han skall icke hava fördrag med edra överträdelser och synder.
Jos 24:24  Folket svarade Josua: “HERREN, vår Gud, vilja vi tjäna, och hans röst vilja vi höra.”
2Ki 17:35  Ty HERREN slöt ett förbund med dem och bjöd dem och sade: “I skolen icke frukta andra gudar, ej heller tillbedja dem eller tjäna dem eller offra åt dem.

Många bibelord finns det som talar om att tjäna Gud…göra hans vilja.

      Kram f Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.