Bibeln/Beslut.Budskap. Mission.Trogna troende/Joh 12

 

*

Beslut.

Som troende är man inte ansvarig för andras beslut i fråga om tro, men man är ansvarig inför uppgiften att sprida evangelium, d v s det är Jesu order till en troende att göra det, det kallas missionsbefallningen och om det kan du läsa i Markus kap 16:15-20, m fl ställen.

Trots att Jesus hade gjort många under trodde de flesta inte på honom. Så är det också idag, trots allt det Gud gör.
Till dig som troende:
Bli inte besviken om inte ifall ditt vittnesbörd om Kristus inte får så många att vända om som du kanske önskat. Ditt uppdrag är att vara ett troget vittne.

På Jesu tid: Trots alla under och bevis ville man inte tro, (Joh 12:37). Det beror på att Gud gjort deras hjärtan hårda. Betyder det att Gud avsiktligt gjorde så att de inte kunde tro? Nej, det bekräftar bara att man hade valt att leva hela sitt liv i uppror mot Gud, och blivit så låsta i sina attityder att man var/är oemottaglig för Kristi budskap.
Jag hoppas att fler och fler blir mer mottagliga för evangelisation om Jesus och det nya liv han vill erbjuda. Innan det är för sent.

Joh 12:44 Jesus ropade: “Den som tror på mig, han tror inte bara på mig utan på honom som har sänt mig, 45 och den som ser mig, han ser honom som har sänt mig. 46 Jag är ljuset som har kommit till världen, för att ingen som tror på mig skall bli kvar i mörkret. 47 Om någon hör mina ord och inte håller dem, så dömer inte jag honom. Ty jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen. 48 Den som förkastar mig och inte tar emot mina ord, han har en domare över sig: det ord som jag har talat skall döma honom på den yttersta dagen. 49 Ty jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig har befallt mig vad jag skall säga och tala. 50 Och jag vet att hans befallning är evigt liv. Vad jag talar, det talar jag så som Fadern har sagt mig.”

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.