Bibeln /Till Bibelns försvar

Att närma sig Bibeln
Om man kritiskt närmar sig den mycket märkliga bok som ju Bibeln faktiskt är, så skall man ha det i åtanke att Bibeln genom alla år inspirerat och hjälp miljontals människor. Det är ett faktum som man inte kommer ifrån. Judarna hade för länge sedan gått under som folk om de inte hade fått tröst och vägledning från de urgamla skrifterna.

På samma sätt har Bibelns budskap räddat miljontals människor från ett liv i förnedring med droger, prostitution, kriminalitet, självmordstankar m.m. Bibeln har gett tusentals människor inspiration, kraft och offervilja att ge sig ut i världen för att helt osjälviskt hjälpa nödlidande människor från svält, sjukdomar, andligt mörker och katastrofer. Den har varit inspirationskälla till mängder av musikstycken, konstverk, teater och filmer. Det finns med andra ord ingen motsvarighet till Bibeln.

Den har genom alla år fått betyda så oerhört mycket positivt för mänskligheten. Om du som läser det här nu säger till dig själv: “men tänk på alla korståg och allt dömande då?” Då skall vi minnas ett av Bibelns viktigaste bud: “det du vill att andra skall göra mot dig, skall du också göra för dem.” Sådan ondska som du tänker på är inte frukt av Bibeln, det är frukt av religion och kyrkväsende. Det är frukt av makt- och pengabegär. Det är något helt annat.

Bibeln är Guds Ord, allt är inspirerat av Honom
Bibeln är inte Guds Ord i den meningen att allt är citat av Gud. Både människor, änglar och t.o.m. satan kommer ju till tals där. Bibeln är Guds Ord i den meningen att allt ursprungligt material är inspirerat av honom. Det har varit hans vilja att de ursprungliga texternas budskap har blivit författade så som de blivit. Sedan kan det vara så att den språkliga dräkten ibland är färgad av dem som fick förmedla Guds Ord, men det har inte förvanskat budskapet som Gud ville få fram genom Bibelns texter.

Denna tro på att Bibeln är inspirerad av Gud är inte något mänskligt påfund, den tron kommer från Bibeln själv. LÄS FORTSÄTTNINGEN HÄR:

http://www.bibelfokus.se/bibeln_forsvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.