Bibeln / Synd/ Sin. Jesus breakes the chains

 

Den som läst sin bibel, och känner Gud, vet att man på Gamla testamentets tid syndade svårt, precis som idag, och Sodom och Gomorra förstördes pga människors synd.
Vi vet också vad Jesus säger om synd i bibeln och vi vet vad Gud säger om våra dagars guldkalvar och avgudar. Därför att vi vet det så borde vi alla akta oss noga för att göra Gud illa.

Vi vet att det kommer en dom, ett slut på denna tidsålder. Men det är ju inte ALLA människor som vet detta- därför skall evangelium spridas-  ja nu sade jag det igen- för jag får själv aldrig nog av evangelium och missionsbefallningen. Får du?
_____

Ex. SYND:

Gen 18:20  Och HERREN sade: “Ropet från Sodom och Gomorra är stort, och deras synd är mycket svår;

Exo 32:31  Och Mose gick tillbaka till HERREN och sade: “Ack, detta folk har begått en stor synd; de hava gjort sig en gud av guld.

Exo 32:32  Men förlåt dem nu deras synd; varom icke, så utplåna mig ur boken som du skriver i.”

Lev 4:3  Om det är den smorde prästen som har syndat och därvid dragit skuld över folket, så skall han för den synd han har begått offra en felfri ungtjur åt HERREN till syndoffer.

Lev 19:17  Du skall icke hava hat till din broder i ditt hjärta, men väl må du tillrättavisa din nästa, så att du icke för hans skull kommer att bära på synd.

*Synden i vårt land är stor och Herren kommer inte att se mellan fingrarna på vad detta folket gör!* /Maria
_____

Ex. SYND:

Mat 12:31  Därför säger jag eder: All annan synd och hädelse skall bliva människorna förlåten, men hädelse mot Anden skall icke bliva förlåten.

Mar 3:29  men den som hädar den helige Ande, han får icke någonsin förlåtelse, utan är skyldig till evig synd.”

Joh 1:29  Dagen därefter såg han Jesus nalkas; då sade han: “Se, Guds Lamm, som borttager världens synd!

Joh 8:7  Men när de stodo fast vid sin fråga, reste han sig upp och sade till dem: “Den av eder som är utan synd, han kaste första stenen på henne.”

Joh 8:34  Jesus svarade dem: “Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Var och en som gör synd, han är syndens träl.

_____

Visst finns det fler exempel på bibelställen om synd och du kan leta i spalten till höger  i rutan *sök* , så får du fler artiklar att läsa.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.