Bibeln /Synd. Rom 1:18-20/ Ingen ursäkt vid domen!

 

*Rom 1:18  Ty Guds vrede uppenbarar sig från himmelen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycka sanningen.
Rom 1:19  Vad man kan känna om Gud är nämligen uppenbart bland dem; Gud har ju uppenbarat det för dem.
Rom 1:20  Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit synliga, i det att de kunna förstås genom hans verk. Så äro de då utan ursäkt. *

I Romarbrevet 1:18-20 besvarar Paulus en fråga/en vanlig invändning:

HUR kan en kärleksfull Gud döma människor till evigt straff, särskilt dem som aldrig fått höra de goda nyheterna om Jesus Kristus? Paulus säger att Gud faktiskt uppenbarat sig tydligt och klart för alla människor. Alla vet vad Gud kräver, men ingen kan leva upp till det.

Man kan också uttrycka det så att vår målsättning vad moral beträffar alltid är högre än vad vi i verkligheten klarar av att leva upp till. Om vi vänder oss bort från Guds sanning för att kunna leva som vi själva vill har vi ingen ursäkt. Sanningen är uppenbar för oss och att inte lyda den får konsekvenser.

Det finns heller ingen ursäkt för att inte tro på Gud. Bibelns svar är ett entydigt nej.Vi står alla inför att erkänna honom eller förkasta honom. Låt inte lura er. När domens dag kommer finns det inga ursäkter. Ge Gud din aktning och din hyllning.  /Maria

http://media.photobucket.com/video/jesus%20is%20lord/PASTOR-RON/TAKE5WORSHIP.mp4?o=15    Praise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.