Bibeln / Rom 1/ Avgudar. /Gud är Gud.

 

Hur kan intelligenta människor tillbe avgudar?Rom 1:21-25

Avgudadyrkan uppstår så snart man förnekar vad man vet om Gud.
I stället för att erkänna honom som världens skapare och och uppehållare sätter man sig själv i centrum för universum. Man uppfinner sedan gudar som passar bättre ihop med de egna planerna och önskningarna man har. Det kan röra sig om figurer i trä, men också om makt, pengar eller bekvämlighet.

Det kan till och med röra sig om förvanskningarna om Gud själv – Gud som JAG VILL HA HONOM i stället för Tvärtom.

Den gemensamma nämnaren är att man tillber det skapade och inte skaparen. VEM är din Gud? Hur ser dina drömmar, planer och förhoppningar ut? Tillber du Gud eller dina egna bilder av honom? Vem är bibelns Gud, vem bör vara Herre?

___

Du låter mig lukta på vårens blommor,

Du låter mig gå i grönskande sommarhagar,

Du låter mig känna på höstens frostiga glöd,

Du låter mig räkna vinterns fallande snöstjärnor.

Du låter mig smaka den första jordgubben för säsongen,

Du ger mig så mycket av sällsam skönhet.

Du låter mig också få ligga i din famn,

då jag vilar mig efter alla upptäcktsfärder. /Maria

2 thoughts on “Bibeln / Rom 1/ Avgudar. /Gud är Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.