Bibeln / ÖDMJUK eller UPPRORISK?

I dagens samhälle uppmuntras vi till att tro på oss själva och ta för oss. Men vi får inte låta friheten och rätten att välja väg leda oss bort från Guds väg till Evigt Liv.

Men hallå! Det är ju precis det som människor gör! De vandrar BORT FRÅN GUDS VÄG.

Människor vet inte att Gud sitter i sin himmel, människor vet inte att det finns frälsning att få. Därför berättar vi ju- men det är inte alla som vill höra. De går sina egna vägar och de går in i andra sammanhang som för dem till helvetet.

Himmelen. Rom 1:18 *Men Gud visar sin vrede från himlen mot alla ogudaktiga och onda människor, som i sin orättfärdighet avvisar sanningen.* Gud vill ta bort synden och upprätta syndaren.* Det finns en möjlighet – om syndaren är villig att acceptera sanningen.

Himmelen. Heb 9:24 *Kristus har nämligen inte gått in i det tempel som är byggt av människor, utan i själva himlen för att å våra vägnar träda fram inför Gud.* Jesus är vår verklige vän. Med honom kom en NY tidsålder av NÅD och FÖRLÅTELSE.

Ju mer människan dras till världens nöjen desto lättare blir det att glömma Guds omsorg. Se till att du är eller blir en människa som helt förlitar dig på GUD och INTE denna världen. Den är inget att ha.          /Maria

 I Jesus Kristus är vi fria

4 thoughts on “Bibeln / ÖDMJUK eller UPPRORISK?

 1. Det är klart att den helige Ande skall föra oss framåt, det är ju meningen, för själva kan vi inte! Vi kan inte göra det vi borde men Anden manar oss. För Kristus verkar i oss, det är så. Och vi måste VILJA låta honom arbeta med oss på varje område.
  /Maria

 2. Bibelordet har många lager och reflexer, men det gör ju inte det otydligt för det!

  Följer vi Jesus i det nya förbundet, som nya skapelser, och den gamla människan (Adam) är över?

  Såg en video med läsningar ur Watchman Nees böcker (på alertsweden.blogg.se) igår, där den kinesiske pastorn talar om just detta ämne. Anden i oss hjäper oss vidare att göra Guds vilja. Det är ett överlämnande av egot och en förtröstan på Gud, som är det nya livet. Kristus verkar i oss. Om vill låter Honom göra det!

  🙂

 3. Kristus Jesus finns inte i en kyrka han finns i våra inre. Kristus är en stötesten för människor. Han är en överstepräst precis som ordet säger.
  Kristus är Kristus och tillika Gud och skapare. Detta förstår inte alla människor, men ordet säger så.
  Ja bibelordet är Guds ord men inte alltid lätt att förstå.
  Kristus finns i himlen sittande på Guds Faders högra sida, en dag kommer han tillbaka för att döma människorna, det är helt sant, och vi ber till Gud i Jesu namn. För en troende är det att förstå men människor hakar upp sig på korsdöden och säger att Jesus inte lever- men han uppstod.
  Vi får ju heller inte glömma att vi lever i det nya förbundet nu- Nya testamentet.
  Jag tycker bibelorden här är lätta att förstå men inte att förklara.
  Den troende församling som verkligen känner Jesus är en rätt församling men de som inte har Jesus i sina hjärtan, hur är det med dem, se hur det ser ut idag i församl. Följer de Jesus eller människor? Människor ser det ut som. /Maria

 4. *Kristus har nämligen inte gått in i det tempel som är byggt av människor, utan i själva himlen för att å våra vägnar träda fram inför Gud.*

  “Kristus har inte gått in i tempel byggt av människor”- menas det det fysiska templet i Jerusalem här? Annars kan man ju tänka sig att templet är den kristna församlingen – ett tempel av stenar där hörnstenen är Kristus.

  “Tempel” – är det tabernaklet i GT, eller är det ett andligt tempel som menas här?

  Kristus sägs vara mänsklighetens överstepräst i Hebreerbrevet. Och han träder fram inför Gud i himlen som överstepräst på samma sätt som översteprästerna i GT gick in i Tabernaklet. Så läser jag den här versen.

  Kristi tjänst är som en översteprästs fast i överförd bemärkelse. Är det vad Barnabas/Hebreerbrevets förf. menar här?

  Vad komplext Bibelordet ofta är!
  vad säger du, Maria?
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.