Bibeln/ Nya testamentet och Jesu KÄRLEKSbud

Foto Maria

Jesus talar mycket om kärlek- kärleken till vår nästa är det viktigaste budet för oss människor, men det åtlyds inte. Bibelorden nedan pekar  bara på en bråkdel av vad Jesus säger och vad han vill vi ska göra i kärlek till andra. Han gav ju SITT liv för OSS.


Och därigenom att laglösheten förökas, skall kärleken hos de flesta kallna. (Matt. 24:12)
*
Då såg Jesus på honom och fick kärlek till honom och sade till honom: “Ett fattas dig: gå bort och sälj allt vad du äger och giv åt de fattiga; då skall du få en skatt i himmelen. Och kom sedan och följ mig.” (Mark. 10:21)
*
Så skall ske för vår Guds förbarmande kärleks skull, som skall låta ett ljus gå upp och skåda ned till oss från höjden, (Luk. 1:78)
*
Fördenskull säger jag dig: Hennes många synder äro henne förlåtna; hon har ju ock visat mycken kärlek. Men den som får litet förlåtet, han älskar ock litet.” (Luk. 7:47)
*
Men ve eder, I fariséer, som given tionde av mynta och ruta och alla slags kryddväxter, men icke akten på rätten och på kärleken till Gud! Det ena borden I göra, men icke underlåta det andra. (Luk. 11:42)
*
men jag känner eder och vet att I icke haven Guds kärlek i eder. (Joh. 5:42)
*
Före påskhögtiden hände sig detta. Jesus visste att stunden var kommen för honom att gå bort ifrån denna världen till Fadern; och såsom han allt hittills hade älskat sina egna här i världen, så gav han dem nu ett yttersta bevis på sin kärlek. (Joh. 13:1)
*
Om I haven kärlek inbördes, så skola alla därav förstå att I ären mina lärjungar.” (Joh. 13:35)
*
Såsom Fadern har älskat mig, så har ock jag älskat eder; förbliven i min kärlek. (Joh. 15:9)
*

Om I hållen mina bud, så förbliven I i min kärlek likasom jag har hållit min Faders bud och förbliver i hans kärlek.  (Joh. 15:10)

Håller man hans bud???    Varför är det i så fall så kärlekslöst i världen? /  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.