Bibeln/ Kristendom eller nykristendom? Läs Pdf-fil

 

 

I länken nedan kan du läsa en Pdf-fil om: Kristendom och nykristendom. Du kan läsa om hur kristendomen idag avviker från klassisk kristendom. Vi behöver en återgång till budskapet om Jesus Kristus som Guds Son och världens ende Frälsare. Nykristendom, vad är det? Svar får du i artikeln.

http://media.bibelfokus.se/docs/Kristendom_nykristendom.pdf

 

/Maria

3 thoughts on “Bibeln/ Kristendom eller nykristendom? Läs Pdf-fil

 1. HEJ.Nykristendom innehåller väldigt mycket “konstiga” saker, såsom t ex new age och knepia rörelser, ekumenik m m. Nykristendom är inte kristendom.
  Du har rätt i att Kristendom är inte en religion! Det är en personlig tro som är utgivande enligt vad Jesus sagt att den ska vara. En önskan och vilja att följa Herren Jesus, precis som han sagt, och att växa med honom. Att leva som en kristen idag- det vet man inte riktigt vad det är för man gör sig sina egna vägar- de bekväma- och vill inte följa korset. Men se, då kommer man ingenstans med Gud.

  Att dö ifrån allt annat än Gud- så säger Guds ord. Nej vi kan INTE kalla nykristendom för kristendom för det är ingen kristendom värt namnet.Vad sorgligt! att det skulle bli så och massor med människor går i fällan! och går miste om det eviga livet med Jesus.

  Matteus 24:13:24 Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.
  JA MÅÅNGA kommer BORT FRÅN TRON. —Att vara en troende kristen är att vara NÄÄÄRA Jesus.—–

  Låt oss stå tillsammans med Jesus och följa honom till eviga tider. Gud välsigne. Frid. /Maria

 2. Jag gav ovanstående kommentar innan jag läste (en del av) pdfen. Jag tänkte att den liknar New age, men sa det inte. Det har ingenting med Gud och Jesus att göra. Att kalla den kristendom är som att kalla nässlor för jordgubbar. Det är att luras. Det finns ånga varningar i vår bibel att sådant ska ske, särskilt i den yttersta tiden, och att människor ändå inte är beredda på detta och tar avstånd är oerhört bekymrande. Ja, det är ett eget val, men till vilket pris? Högst oroande!
  På tal om oroande, såg jag en biskop som arrangerade olika new age aktiviteter i kyrkan för att integrera… Det gör mig arg.
  Bless och allt gott till dej!

 3. Hej! Jag håller med. Nykristendom känns liksom ljummen. Jag menar, man lyssnar på vart vinden blåser och bara följer med. Jag oroar mig för att det dessutom finns likgiltighet, både inför sig själv och andra.
  Att vara kristen är ingen religion, det är en personlig tro och en vilja och önskan att med den helige andes hjälp leva som en kristen.
  Bless och allt gott till dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.