Bibeln /Guds ord gäller fortfarande/ Otrohet-Avgudar

 

I äktenskapet betraktas man och hustru som en enhet. OTROHET bryter äktenskapets band mellan makarna. När folket vände sig bort från Gud (så sker ju verkligen även  nuförtiden) för att istället tillbe avgudar jämför Gud detta avsteg från överlåtelsen till honom med äktenskapsbrott. Hur kunde man ge den kärlek som borde varit riktad mot Gud, som skapat dem och älskade dem så innerligt,, tilll värdelösa föremål av trä och sten?
*Jes 57:7-8    På höga och stora berg redde du dig läger; också upp på sådana begav du dig för att offra slaktoffer. Och bakom dörren och dörrposten satte du ditt märke. Du övergav mig; du klädde av dig och besteg ditt läger och beredde plats där. Du gjorde upp med dem, gärna delade du läger med dem, vid första vink du såg.*  Läs Jesaja..

Människor är otrogna mot Gud idag med, kanske de inte tillber stenar direkt, jo New Age har ju kristaller och halsband m m, och detta kan inte Gud godta.  Den stora avguden i dag heter  bl a Television, har man tid att sitta ned och studera Guds ord eller är det sköönast i Tv-soffan att se program som är direkt otäcka?, eller är det roligast ute på stormarknaderna? Vi ska vara angelägna att ta till oss Guds bud och planer och syften, kan vi annars säga att vi är troende?  Det står mycket i bibeln om vilket ansvar vi har. Det ansvaret skall vi ta på största allvar.

Högmod och begär kan bara ändras på genom ödmjukhet i omvändelse. Vi kan inte rädda oss själva men Gud kan rädda oss, ( 2 Krön 6:18; Ps 51:1-7; Fil 2).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.