Bibeln. Guds inspirerade ord. del 2

Bibeln. En bok som jag verkligen tror på och älskar. Hela Bibeln är Guds inspirerade ord. Vi kan lita på detta hans ord och läsa det och tillämpa det i våra liv. Bibeln är måttstocken för allt. Om något påstås vara sanning skall det stämma med vad Bibeln säger om den saken.

Den är en garanti mot falska läror och kan visa oss hur vi ska leva. Den är vår enda källa till kunskap om hur vi kan bli frälsta. Gud vill att du känner till sanningen och han vill utrusta dig för ett liv tillsammans med honom. Vill du ha det livet?

Tillbringar du tid med hans ord? Läs det gärna efter en bibelstudieplan, (du som inte är så van kan ha mycket stor glädje av det i början) och du kommer att bli trygg i hans ord och upptäcker sanningen och att den håller.

“Det kommer nämligen en tid när människor inte kommer att lyssna till sanningen. I stället kommer de att gå runt och leta efter lärare som bara förkunnar sådant som de själva vill höra. De kommer inte att vilja lyssna till vad Guds ord säger och utan att ens reflektera följer de de mest fantastiska idéer.” / 2 Timotheusbrevet 4:3-4
Det kommer tider…. ja de är nog redan här anser jag. Människor vill inte lyssna till budskapet om Kristus och de följer redan nu sina egna ljusa idéer. Att reflektera över Guds ord och hans sanningar är det få som vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.