Anspelning på Kristus… profetia

Psalm 110 i Bibeln är en tydlig profetia om Messias, och därför är det den mest citerade psalmen i Nya Testamentet. I Matt 22:41-45 citerar Jesus orden i denna vers med syftning på sig själv.

Verserna 1 och 6 förutsäger de ogudaktigas slutliga och fullständiga nederlag i förhållande till Jesus Kristus

(Upp 6-9); vers 2 förutsäger Kristi rike på jorden (Upp 20:1-7);

verserna 3 och 4 talar om hans folk som präster (Heb 5-7)

och verserna 5 och 6 förutsäger den slutliga strid på jorden då Kristus kommer att övervinna all ondskans makt.

(Upp 19:11-21)

Psalm 110

*Herren sa till min herre, kungen: “Sätt dig på min högra sida och regera. Jag skall besegra dina fiender, och de ska böja sig inför dig.”

Herren har gjort dig till kung och i Jerusalem står din tron. Därifrån ska din makt utgå och du ska regera över alla dina fiender. När du ställer upp din här kommer ditt folk frivilligt till dig, klädda i heliga kläder. Som daggen om morgonen kommer de unga männen, fulla av ungdomlig kraft. Herren har gett ett löfte och kommer inte att bryta det.

Han har sagt att du ska vara präst för all framtid, precis som Melki-Sedek. Gud står vid din sida. På sin vredes dag ska han slå ner många kungar. Han ska döma folken och slagfälten ska vara fyllda av lik. Men själv ska han bli styrkt och uppfriskad av att dricka ur vattenkällorna vid vägen och därigenom segra.*

Många människor har en diffus tro på Gud och vill se Jesus bara som en allmänt god människa och lärare.Bibeln ger inget utrymme för en sådan uppfattning.

Denna pslam är ett löfte från Gud om att sända Messias. Nya Testamentet visar tydligt och klart att Jesus är Gud Son Messias. Det räcker inte att du kallar Jesus för en god lärare när Bibeln kallar honom Messias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.