Bibeln / Fasta del 2

 28a.jpg

Fasta och bön i Nya Testamentet,  del 2:  Markus skriver såhär: “Och Johannes lärjungar och fariseerna höllo fasta. Och man kom och sade till honom: “Varför fasta icke dina lärjungar då Johannes lärjungar och fariseernas lärjungar fasta?” Jesus svarade dem:

*

“Kunna väl bröllopsgästerna fasta, medan brudgummen ännu är hos dem? Nej, så länge de hava brudgummen hos sig kunna de icke fasta. Men den tid skall komma, då brudgummen tages ifrån dem, och då, på den tiden, skola de fasta.” (Mark 2:18-20, se också Matt 10:14-17 och Joh 5:33-39). Den här texten visar oss de grundläggande principerna för fasta och bön.

*

Vi måste följa Kristi undervisning och öva oss i att använda Hans trosmetoder och tillämpa dem i våra liv. I Matt 17:19-21 ger oss Jesus ytterligare ett exempel på hur viktigt det är med bön och fasta: “Sedan, när de voro allena, trädde lärjungarna fram till Jesus och frågade: ” Varför kunde icke vi driva ut honom?” Han svarade dem: ” För eder otros skull. Ty sannerligen säger jag eder:  Om I haven tro, vore den ock blott som ett senapskorn, så skolen I kunna säga till detta berg: “Flytta dig härifrån dit bort’, och det skall flytta sig; ja intet skall då vara omöjligt för eder. Detta slag kan icke drivas ut genom något annat än bön och fasta.” 

*

Jesus, Guds Son, var mycket ivrigt upptagen i sin uppgift och ändå tog Han undan tid för bön och fasta. Vår Mästare, som älskade människorna mer än något annat i världen, var villig att tillbringa en hel dag utan mat för att hjälpa den samaritiska kvinnan, som andra såg ned på, och därigenom utföra Guds vilja.

*

Jesus sade också till lärjungarna: “Min mat är att göra dens vilja, som har sänt mig, och att fullborda hans verk.”(Joh 4:30-34) Vår Mästare och Herre fastade och bad personligen för att Han skulle bli ett föredöme för oss. Var vi än är idag och vad våra problem än gäller kan vi få andlig och lekamlig hälsa, om vi sätter vår förtröstan till Jesus Kristus. Följ Jesus Kristus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.