Bibeln /Fasta del 1

Del 1/  Fasta- att avstå från mat. Vad säger bibeln? Att avstå från mat för att få mer tid till bön och vara mer koncentrerad i bönen- är berömvärt, men svårt. Det ger oss mer tid att be, lär oss att vara disciplinerade, påminner oss om att vi kan klara oss på mycket mindre av det mesta, och hjälper oss att uppskatta Guds gåvor. Det var inte fastan Jesus födömde (Matt 6:16) utan hyckleriet omkring den- att fasta för att få andra uppmärksamhet och erkännande.

*

Judarna var ålagda att fasta bara en enda dag på året, på Försoningsdagen (3 Mos 23:32) men fariseerna gjorde det två gånger i veckan för att kunna imponera med sin “helighet”. Jesus berömmer offer som görs hängivet, och i det tysta. Han vill att vi ska tjäna honom med rätt motiv, inte av en egocentrisk längtan efter beröm. När du läser vad Jesus säger om att fasta, så ser du att han vill att det ska ske på rätt sätt.

*

Vi kanske har en sjukdom som gör att vi inte kan fasta mer än en halv dag, så gör det då. Eller vi  kanske kan avstå från något vi brukar göra, och i stället vara i bön den tiden, Slopa Tv-tittande, datoranvändande, och mycket annan tid kan vi använda till bön och gemenskap med Herren.

*

Man kan läsa mycket om människor som  fastar, på grund av att man är i bön för vissa alllvarliga böneämnen med mera. Till detta återkommer jag…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.