Berättar om/Våra kroppar är Guds tempel och inte…

 

Herrens ark, Syndoffer, Salomo….Guds tempel

Synd är något som man gör som är felaktigt och framför allt fel emot Gud, och emot oss själva. Gud vill att vi ska vara rena troende och han söker människor som vill stå upp för trohet och renhet. Man kan få för sig att synd och dom bara gäller i Gamla Testamentet och att man inte behöver bry sig om de där frågorna idag, men se, det är inte rätt för en dom kommer en dag.

Jag vill visa på  2 Krönikerboken 5-7 som handlar om Tempelbygge och offer m m :

Herrens ark förs in i templet

Bibeln är tydlig då det gäller synd, ingen klarar sig undan, inte ens Guds utvalda kungar. Synd är ett tillstånd som drabbar oss alla, och vi bör göra som Salomo och bekänna detta. Så snart som vi förstår att vi har syndat får vi be Gud om förlåtelse och upprättelse. Vetskapen om att vi lätt återfaller i synd borde få oss i stånd att söka oss närmare Gud för vägledning och hjälp. Denna sanning betonas också i Ps 14:3; Pred 7:20 och Rom 3:23.

Idag är våra kroppar Guds tempel (2 Kor 6:16), då hade man tempel byggda av sten och där hade man tillbedjan och gudstjänst. På samma sätt som Salomo avskiljde templet för dess syfte ska vi avskilja oss själva för det syfte Gud har med oss (Ef 1:11-12).  Läs i 2 Krön 7:14-22 om de fyra villkor som Gud ställde för förlåtelse!

/Maria

 

 

2 thoughts on “Berättar om/Våra kroppar är Guds tempel och inte…

  1. Hej Kyllikki Tack för din kommentar, Bibeln är en underbar bok och Gud leder den som vill.. till att förstå hur han vill ha det….
    Kram f Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.