Barn /Engla

 th_awwwlily2.jpg

Lilla Engla Höglund är död. Brutalt mördad av en man som begått ytterligare mord. Våra tankar går till barnets familj. En tioårig flicka är borta. Det är ofattbart. Likaså är det ofattbart hur det  den senaste tiden skett andra brutala mord på barn. Jag finner inga ord.

Jag har läst en del bloggar  där innehållet handar om Engla och om mördaren, och många skriver att de inte tror på att det finns en Gud eftersom Engla dog. Alla har vi frågor nu om hur det kunde ske och hur försvarslös denna lilla tjej var. Jag har inga svar.

HUR kan det ske? Dessa våldsmänniskor  som har gjort detta hemska ofattbara…vad skall man säga. Och då kommer också frågan upp från människor : Vad gör Gud? Varför stoppar han ej sådant här? Jag vet att många har de frågorna, och jag kan inte till fullo svara på det, men jag vet att människan har fått en fri vilja.

Den viljan är inte alltid god. Det ryms mycket mörka saker i en människa. ..Gott eller ont..

Jag vet att Gud har tagit hem Engla till sig, och att hon har det bra nu. Vi ber för hennes familj att de måtte klara denna hemska sorg.  Amen. Vila i frid Engla. 

2 thoughts on “Barn /Engla

 1. Hej Nilla! Jag håller med dig, tack för din kloka kommentar. Ja människor blir plötsligt så kristna, så troende…det finns väldigt många sätt att se detta beteende på. jag hörde på kanal10 i förrgår om att på 25 år har det skett över 1 miljon 100 000 aborter, sedan LAGEN om FRI ABORT KOM.
  !!!!!
  Englas mördare och den som han tidigare mördat kunde ha fått leva om han inte gjort ett felval, han stod under satans inflytande. Ondska. Herrens vilja för oss är inte ondska utan kärlek och förståelse, frälsning och ett underbartliv, både nu och senare. Det är ju detta vi strider för, att sprida Jesu ord. Kram f Maria

 2. Det är lite märkligt att människor plötsligt blir väldigt troende…när något fruktansvärt händer. Har du tänkt på det?
  Man anklagar den Gud som man inte tror på för alla tänkbara hemskheter…som människor gör mot varandra.
  Sanna mina ord, det finns inga ateister när det kommer till kritan. Viljan att förklara, förstå gör att människan sträcker sig utanför det förklarade, det synliga. Det märks…
  Varför sker en massa barnamord varenda dag i Sverige, runt om i världen, med lagens hjälp? För att VI tillåter det. Morden på dom ofödda. Dom har inte ens fått en chans. Vad menar “Gud” med det? Frågan är istället vad menar vi med att göra det vi gör? Ansvaret är vårt, till 100%.
  Englas mördare kunde ha valt att INTE mörda henne, som Herren hade velat, men han VALDE att bringa henne om livet, till Guds stora sorg.
  Människan kunde ha valt att inte falla i synd där i lustgården, men hon VALDE att ge sig under Satan. Det var definitivt inte Herrens vilja.
  Vi måste välja vem vi vill lyda och följa, ge oss under. Valet är vårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.