Aposteln Paulus / Romarbrevet

 paulus.jpg

Aposteln Paulus har skrivit Romarbrevet i bibeln. Uppläggningen av den boken ser ut så här:

1. A Hur vi ska tro (kap1:1-11:36) 1. Mänsklighetens synd. 2. Förlåtelse genom Jesus Kristus  3. Frihet från syndens makt  4. Israels historia, nuvarande situation och framtid.

B. Hur vi ska handla  (Kap12:1-16:27)  1. Personligt ansvar.  2 Personliga tankar och hälsningar.

Paulus är klar och tydlig när det gäller den kristna trons grunder. Alla har syndat; Kristus dog för att förlåta synden: vi får det rätt ställt med Gud av tro; ett nytt liv som innebär gemenskap med Gud. I idrott är man noga med grunderna och repeterar dem hela tiden. Om vi gör på samma sätt när det gäller vår tro blir den stark och hållbar. Den som håller Romarbrevets budskap levande behöver aldrig vara osäker på vad tro innebär.

Paulus ger de kristna i Rom klara och praktiska riktlinjer att följa. Det kristna livet är ingen världsfrånvänd teologi utan samband med vardagen utan tvärtom en praktisk tillämpning av en övertygelse som kommer att påverka allt man gör. Det räcker inte för oss att känna till budskapets innehåll. Vi måste tillåta att det förvandlar våra liv och låta Gud få säga sitt på varje livsområde. /Handbok för livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.