Barn /Barn behöver Jesus

img019141.jpg

Barn. De är det finaste vi har, eller hur? Varför behandlas de då så illa? Många många barn blir inte sedda, inte förstådda, utan misshandlade, åtsidosatta och kränkta.

Det är dags att ändra på det beteendet eller hur?

Därför att vi alla kan se att barnen är det finaste vi har, men att det finns ett samhälle som är rått och oförstående, så bör vi fundera på vad är ett barn, och vad behöver det?

Därför att jag vet att ett barn behöver veta att Jesus är deras bästa vän, så anser jag att barnen redan tidigt skall få veta att det finns någon som heter Jesus Kristus och som lever idag och vill allt för dem. På hemsidan Apg 29- Christe Åberg, har jag precis idag på morgonen lagt in en kommentar om att barnen behöver Jesus. Därför att vi vet att vi lever i ett samhälle som inte lever upp till kärleksreglerna som Gud satt upp för oss, så vill jag framföra min absoluta tro på att det går att förändra.

I Sverige i dag lever just nu så många barn som har fått se och höra om t ex Engla som blev brutalt mördad, och om alla andra barn som farit illa. Tänk er in i barnens värld! Det är många som går omkring och är rädda för pedofiler och våldtäktsmän.

Det är ju “vi” som är “Samhället”, och vad gör vi för att få stopp på dessa vidrigheter? Inte mycket.

Redan i treårsåldern bör ett barn få veta vem Jesus är. Att han är verklig och att Gud finns. När barnet är fyra- fem år bör det få veta att Gud älskar det. Vi bör hjälpa barnet att se på Jesus, och gör vi det på rätt sätt och är engagerade, så tror jag att det barnet blir mycket lugnt och tryggt och kan gå ut i livet i glädje. Vi borde också undervisa barnen om att Gud älskar alla, oberoenda av nationalitet, klass eller annat…

Men då krävs det ju förstås att man har en kristen förälder, för att man skall få höra om Jesus, eller att man har undervisning i skolorna. MEN det finns ingen undervisning längre som det fanns förr, då t ex jag var liten. Varför sticker folk och gömmer sig då man talar om Gud? Vad är det för sätt? Med denna hemsidan vill jag få förklarat och visa på vem Gud är och hans Son Jesus Kristus, som är till för ALLA MÄNNISKOR! Glöm inte att HAN är Världens Ljus! Denna världen behöver mer än  någonsin höra att det finns en FRÄLSARE!

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.